20140408_Wout Adema_04hr-9a7bebb0-d95f-4740-ab80-5e1950306872.jpg
Zorgverzekering 01-11-2017

Wout Adema per 1 maart 2018 directeur Zorg bij ZN

Wout Adema (47) is benoemd tot directeur Zorg van Zorgverzekeraars Nederland. Hij volgt in die functie Maarten Hoek op, die momenteel waarnemend directeur Zorg is en die functie blijft vervullen tot 1 maart volgend jaar. Adema vormt straks samen met algemeen directeur Petra van Holst-Wormser de directie van Zorgverzekeraars Nederland.

Momenteel is Wout Adema CFO en lid van de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein/Woerden. Ook is hij bestuurslid van NICTIZ en voorzitter van de Santeon Procurementboard, de inkoopsamenwerking van de zeven Santeon ziekenhuizen. Eerder werkte hij enkele jaren als directeur zorginkoop (tweede lijn) voor de divisie Zorg en Gezondheid van Achmea en was hij twaalf jaar werkzaam bij het Ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk, waarvan de laatste 8 jaar als lid en voorzitter van de Raad van Bestuur. Een nevenfunctie van Adema is het vice-voorzitterschap van Compassion, een internationale christelijke hulpverleningsorganisatie voor hulp aan kinderen in kwetsbare landen.

 Wout Adema: “Houdbare zorg die de persoon centraal stelt, die met compassie geleverd wordt, op een effectieve manier in netwerken rondom de patiënten, en die zinnig, zuinig en eerlijk omgaat met het premiegeld om solidariteit te behouden. Dat is de ambitie van Zorgverzekeraars Nederland voor de zorg en aan die ambitie draag ik graag mijn steentje bij. En dan liggen de missie van het St. Antonius Ziekenhuis (Samen zorgen voor kwaliteit van leven) en de ambitie van ZN opeens heel dicht bij elkaar.”