Week van het geld Rouvoet 2018, 2-b5a040ce-7f50-4cc2-8cb2-f96831835fc1.jpg
Zorgverzekering 12-03-2018

Week van het Geld van start: André Rouvoet verzorgt gastles

Ter gelegenheid van de opening van de Week van het Geld (12-16 maart) heeft voorzitter André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vanochtend een gastles verzorgd. Tijdens de gastles ging Rouvoet met leerlingen van groep 7 van de Haagse basisschool De Fontein in gesprek over de zorgverzekering, het zorgstelsel, verzekeren, risico’s en solidariteit.  

Op enthousiaste wijze gingen de leerlingen in op vragen als: ‘Welke zorgverzekeraars ken je?’, ‘wat voor zorg heb je nodig als je je been breekt?’, ‘wat betekent solidariteit?’ en ‘wat kost de zorg in Nederland per jaar?’ De gastles werd afgesloten met de interactieve Fix Je Risk-quiz. Tijdens de les bleek dat de leerlingen goed op de hoogte waren van het nut van verzekeren en de rol van zorgverzekeraars.

Week van het Geld
Koningin Máxima gaf maandagochtend het startsein voor de achtste editie van de Week van het Geld. Samen met minister Arie Slob (Onderwijs) en basisschoolleerlingen uit Den Haag verrichte zij de openingshandeling. In de Week van het Geld worden activiteiten georganiseerd om kinderen te leren omgaan met geld en risico’s. Medewerkers van (zorg)verzekeraars en banken verzorgen gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land. De Week van het Geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken, ZN is hierbij betrokken via de collega's van het Verbond van Verzekeraars.