Eno logo internetformaat-982466cd-2f23-4b40-b4ec-7d90b303e2b2.jpg
Zorgverzekering 02-10-2018

Elout Hooiveld nieuwe voorzitter van Eno zorgverzekeraar

Elout Hooiveld is vanaf 1 november aanstaande de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Eno zorgverzekeraar. Hij is de opvolger van Frank Blankers, die afgelopen voorjaar aankondigde dat hij met vervroegd pensioen gaat.

Na zijn studie Bedrijfseconomie is Elout Hooiveld (50) aan de slag gegaan bij accountantskantoor Deloitte. In die tijd heeft hij naast zijn werkzaamheden bij Deloitte de postdoctorale opleiding tot Registeraccountant afgerond. Hooiveld werkt sinds 2002 bij Eno, sinds 2010 in de functie van bestuurder en daarmee lid van de Raad van Bestuur. “Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn gezin. Ook loop ik wekelijks een rondje hard”, vertelt hij. “De zorg blijft mij boeien, omdat het gaat over ieders persoonlijke leven, over jouw en mijn gezondheid.”

Petra Teunis is het tweede lid van de Raad van Bestuur van Eno, wiens verkiezing deze week bekend gemaakt is. Vanaf 1 november vormen zij samen de nieuwe Raad van Bestuur van de zorgverzekeraar. Elout Hooiveld: "Petra Teunis heeft een ruime financiële en bestuurlijke ervaring en is bekend met onze kernregio. Ik kijk ernaar uit om samen met haar verder te bouwen aan de toekomst van Eno, met als doel duurzaam goede, toegankelijke en betaalbare zorg voor onze verzekerden."