Eurobiljetten-641216c9-5078-4468-a77b-7c7955df3f28.jpg
Zorgverzekering 27-08-2015

Vektis: zorgkosten basisverzekering ruim 2000 euro per persoon

De zorgkosten uit de basisverzekering bedroegen in 2013 gemiddeld 2.153 euro per persoon. Mannen in de leeftijdscategorie 85 tot en met 89 jaar maken de hoogste zorgkosten. De gemiddelde zorgkosten voor deze groep bedragen  6.543 euro per persoon. Dit blijkt uit een overzicht dat Vektis 26 augustus heeft gepubliceerd op de site www.zorgprismapubliek.nl.

Het overzicht geeft informatie over kosten binnen de basisverzekering (Zorgverzekeringswet), gebaseerd op het Vektis Open databestand. Naast de genoemde zorgkosten per persoon is bijvoorbeeld ook zichtbaar hoe de gemiddelde zorgkosten in de grote steden zich verhouden tot de rest van het land. Daaruit blijkt onder meer dat in de vier grote steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht) relatief hoge kosten gemaakt worden op het gebied van tweedelijns GGZ en geboortezorg.

Cijfers over zorg en zorgverzekeringsmarkt
Zorgprisma Publiek is een openbare website van Vektis waar via vragen en antwoorden cijfers en feiten over de zorg en zorgverzekeringsmarkt in Nederland te vinden zijn. Op de site staat ook informatie over diabetes, aanvullende verzekeringen, huisartsenzorg en de ontwikkeling binnen de huisartsenzorg. De site biedt publieke informatie over actuele onderwerpen in de zorg en wordt frequent uitgebreid met nieuwe onderwerpen.

Bronnen: Vektis