videoconsult ehealth fysiotherapie-413823e3-785e-475a-87a2-2eeb107e852a.jpg
Zorgverzekering 09-06-2021

Congres ICT&health: van zorginnovatie naar transformatie

Donderdag 17 juni vindt weer het jaarlijks congres van ICT&health plaats. Vertegenwoordigers van de zorg spreken over de (digitale) toekomst van de zorg. Op de sprekerslijst staan onder anderen Diederik Gommers en dr. Colin Brown (VK). Zorgverzekeraars Nederland verzorgt samen met  het Zorginstituut Nederland een presentatie over het versnellen van digitale innovaties en hoe we dat samen mogelijk maken. Zo werken de zorgverzekeraars met het Kenniscentrum digitale zorg.

In het programma ligt de focus op zorginnovatie, arbeidsbesparende technologie en het vergroten van de eigen regie van mensen met behulp van digitale ondersteuning. Hoe verander je het werken in de zorg met patiënt en medewerkers, welke technologie en randvoorwaarden moeten daarin samenkomen?

Tijdens de manifestatie wordt ook bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst. De Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst is een initiatief van het ministerie van VWS. ZN coördineert de challenge. ZN vertegenwoordigt hierbij de zorgkantoren, die de langdurige zorg inkopen. 

Zorgverzekeraars Nederland is hoofpartner van het congres.