Wouter Bos Business course-dcfa188a-a0cc-4c16-a9e1-eafbf5d6e2c6.jpg
Zorgverzekering 25-04-2016

Jonge artsen vergaren kennis over zorgonderwerpen via online courses

Een serie toegankelijke online courses voor zorgverleners over de organisatie, financiën en leiderschap in de zorg. Hiervoor werd afgelopen donderdagavond 21 april 2016 het startschot gegeven door de initiatiefnemers; enthousiaste jonge artsen verenigd in de stichting Medical Business. Sebastiaan van Tongeren van Medical Business Education: “Met deze colleges willen wij onze collega-zorgprofessionals de mogelijkheid bieden om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen over thema’s die niet standaard in de opleiding zitten, maar in het werk als (toekomstig) medisch specialist belangrijk zijn en steeds belangrijker worden.”

De online courses zijn te vinden op de site van Medical Business Education en zijn voor iedereen vrij toegankelijk en kunnen op ieder gewenst tijdstip kunnen worden gevolgd. In iedere online course gaat een vooraanstaand spreker uit de Nederlandse gezondheidszorg in op een specifiek onderwerp. In deze eerste reeks worden de colleges gegeven door Marco Varkevisser (directeur instituut Beleid & Management Gezondheidszorg), Wouter Bos (voorzitter Raad van Bestuur VUmc) en Wendela Hingst (directeur KNMG). Naast de video’s biedt MBE interessante artikelen, video’s en rapporten aan, zodat de kijker zich verder in het onderwerp kan verdiepen. De drie courses vormen het begin van een serie die zal worden uitgebreid.

Zorgverzekeraars Nederland heeft dit initiatief van Medical Business van harte ondersteund. Marianne Lensink, directeur Zorg bij Zorgverzekeraars Nederland: “Ik kom zelf uit de zorg en weet daardoor hoe belangrijk het is om als zorgverlener kennis te hebben over het zorgstelsel en de rollen van partijen hierin. Dit initiatief van jonge zorgprofessionals om hun collega’s de mogelijkheid te geven via online colleges snel kennis op te doen juich ik daarom van harte toe.”