Vacature senior adviserend geneeskundige (m/v)

Wie zoeken wij?
Voor het team Medisch Specialistische Zorg (MSZ) zijn wij op zoek naar een senior adviserend geneeskundige. Het gaat om een (parttime) functie voor 0,5 tot  0,8 fte. We zoeken een nieuwe collega  die vanuit medische expertise bijdraagt aan de beleidsontwikkeling binnen de branche op het gebied van kwaliteit van zorg en gepast gebruik.
De Ambitie 2025 van de zorgverzekeraars is daarbij leidend. De adviserend geneeskundige sluit in zijn/haar werkzaamheden aan op actuele thema’s die voortkomen uit het beleid van de overheid, ontwikkelingen in de zorg en signalen uit de samenleving. De adviserend geneeskundige is o.a. betrokken bij het team Medisch Specialistische Zorg, het Kenniscentrum MSZ, het team eerste lijn en vertegenwoordigt ZN in diverse externe overleggen.

Wat vragen wij?
Voor deze functie heeft het onze voorkeur dat je als arts BIG-geregistreerd bent. Je beschikt over relevante kennis en kunde over de (publieke) gezondheidszorg. Je bent sociaal geneeskundige of arts met profiel beleid en advies. Ervaring als clinicus en/of ervaring als adviserend geneeskundige bij een zorgverzekeraar is een voordeel. Je bent betrokken bij en hebt gevoel voor ontwikkelingen in de gezondheidszorg, Je hebt affiniteit met zorgwetgeving en wetgeving over zorgverzekeringen en met de financieel-economische uitdagingen in de deze sector.

Je bent een medicus met gevoel voor politieke verhoudingen en inzicht in bestuurlijke en organisatorische processen. Belangrijk element van de functie is dat je relevante ontwikkelingen voor beleid volgt en analyseert. Je bent proactief, positief ingesteld en innovatief. Je onderhoudt hiervoor contacten binnen ZN én met de leden en externen, waaronder wetenschappelijke verenigingen, beroepsgroepen, andere brancheorganisaties binnen en buiten de zorg, vertegenwoordigers van patiënten en consumenten, overheid en politiek. Deze contacten zijn erop gericht om de doelen van zorgverzekeraars en/of ZN beter waar te maken.

Je bent een teamspeler die zowel intern als extern gericht is op samenwerking en ook anderen hiertoe kunt aanzetten, door voorbeeldgedrag, het opbouwen van goede werkrelaties en constructieve feedback. Je bent in staat om onze visie te vertalen naar praktische beleidsvoorstellen. Verbinden, vertrouwen en vernieuwen sluiten naadloos bij jou aan. Je werkt gestructureerd, bent resultaatgericht, kunt projectmatig werken in een complexe omgeving en beschikt over lobbyvaardigheden. Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden. Daarnaast ben je zelfstandig, positief en innovatief.

Wat wij bieden?
Wij bieden een collegiale en dynamische werkomgeving in een modern ingericht gebouw in het groen aan de rand van Zeist. Wij hebben een open en informele cultuur, een platte organisatiestructuur met korte lijnen.

Het gaat om een parttime dienstverband tussen de 0,5 en 0,8 fte. We bieden je een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Je ontvangt een marktconform salaris afhankelijk van opleiding en ervaringen.

Meer info?
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je bellen met Nicolette van Haastrecht (manager): telefoonnummer (06) 111 27 745 of met Henk Willem Otten (adviserend geneeskundige): telefoonnummer: (030) 698 82 91

Voor algemene informatie over de vacature kun je contact opnemen met Elisa van den Akker via vacature@zn.nl of telefoonnummer (030) 698 82 88. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.