Vacature adviserend geneeskundige (m/v)

Wie zoeken wij
Voor het team Medisch Specialistische Zorg (MSZ)  en het Kenniscentrum MSZ zijn wij op zoek naar een (medior) adviserend geneeskundige. Het gaat om een (parttime) functie van 0,5 tot 1,0 fte.

We zoeken een nieuwe collega (m/v) die vanuit medische expertise bijdraagt aan de beleidsontwikkeling binnen de branche op het gebied van kwaliteit van zorg en gepast gebruik. De Ambitie 2025 van de zorgverzekeraars is daarbij leidend.
Als adviserend geneeskundige ga je in een duo met een van onze andere adviserend geneeskundigen richtlijnen screenen en beoordelen. Je doet quick scans van richtlijnen en je beoordeelt en becommentarieert de richtlijnen die van impactvolle waarde zijn voor bijvoorbeeld zorginkoop. Je legt en onderhoudt contacten met de wetenschappelijke verenigingen. Daarnaast bereid je het technisch overleg bij de NZa voor en ben je bij dat overleg aanwezig om ZN te vertegenwoordigen. Verder beoordeel en becommentarieer je de standpunten/rapporten en zorgstandaarden MSZ van het ZiNL.
Je verdeelt in samenwerking met de aanwezige adviserend geneeskundigen andere  voorkomende werkzaamheden. ZN kan je vragen je medische kennis in te zetten op andere beleidsterreinen binnen ZN.

Wat vragen wij
Voor deze functie heeft het onze voorkeur dat je als arts BIG-geregistreerd bent. Daarnaast is het belangrijk dat je ervaring of een grote affiniteit hebt met het beoordelen van zorgstandaarden en/of richtlijnen. Je hebt een afgeronde opleiding Geneeskunde, eventueel aangevuld met de specialisatie tot arts Maatschappij & Gezondheid. Je bent betrokken bij en hebt gevoel voor ontwikkelingen in de gezondheidszorg, ook heb je gevoel voor de financieel-economische uitdagingen  in de zorg. Je hebt affiniteit met zorgwetgeving en wetgeving over zorgverzekeringen. Je bent een plezierige teamspeler, die gericht is op samenwerking en in staat is om een visie te vertalen naar praktische beleidsvoorstellen. Verbinden, vertrouwen en vernieuwen sluiten naadloos bij jou aan. Je werkt gestructureerd en projectmatig in een complexe omgeving. Je hebt uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.

Je bent zelfstandig, positief en innovatief. Verder heb je veel overtuigingskracht in zowel mondelinge als schriftelijke communicatie. De rollen die je vervult als beleidsadviseur zijn: netwerken, navigator, onderhandelaar en organisator.

Wat bieden wij?
Wij bieden een collegiale, dynamische en moderne werkomgeving in het groen aan de rand van Zeist. Wij hebben een open en informele cultuur, een platte organisatiestructuur met korte lijnen.

Het gaat om een (parttime) dienstverband tussen de 0,5 en 1.0 fte. Een fulltime dienstverband is bij ons 36 uur per week. We bieden je een aanstelling van voorlopig één jaar en bij geschiktheid een contract voor onbepaalde tijd. Je ontvangt een marktconform salaris afhankelijk van opleiding en ervaring. 

Meer info?
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je bellen met Nicolette van Haastrecht (manager): telefoonnummer (06) 111 27 745 of met Henk Willem Otten (adviserend geneeskundige): telefoonnummer: (030) 698 82 91

Voor algemene informatie over de vacature kun je contact opnemen met Elisa van den Akker via vacature@zn.nl of telefoonnummer (030) 698 82 88. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De eerste selectiegesprekken staan gepland op dinsdag 4 december 2018 en woensdagmorgen 5 december 2018 tot 10.30 uur.

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk donderdag 29 november 2018; via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.