Beleidsadviseur Langdurige Zorg

Het team langdurige zorg zoekt versterking! Word jij een van onze nieuwe collega’s?

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) houdt zich bezig met de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. De verschillende teams binnen onze organisatie vervullen hierin een belangrijke rol. Het team Langdurige Zorg van ZN behartigt de belangen van de zorgkantoren waardoor zij hun rol in de Wet langdurige zorg (Wlz) kunnen uitvoeren. Het team ondersteunt de zorgkantoren om hun veranderende rol vorm te geven.

Daarvoor coördineert het team de beleidsmatige en uitvoeringsactiviteiten van de zorgkantoren en vertegenwoordigt dit team de zorgkantoren in overleggen met externe partijen zoals het ministerie van VWS, NZa en de brancheorganisaties in de langdurige zorg.

Wie zoeken wij?
Het team Langdurige Zorg  zoekt versterking en is daarom op zoek naar een fulltime beleidsadviseur (m/v) met een hands-on mentaliteit. Herken jij jezelf in de volgende beschrijving, dan komen wij graag in contact met jou!

Je hebt een frisse blik op de zorg en durft kritisch te zijn. Je bent initiatiefrijk, flexibel en kunt zelfstandig beleidsmatige vraagstukken oppakken. Je hebt kennis van beleidsprocessen van zorgkantoren en aanbieders van langdurige zorg. Je bent bekend met de beleidsomgeving van de zorgkantoren en hebt kennis en inzicht in de inrichting van de Wlz. Zorgkantoren hebben inkoopprocedures, werken in een publiekrechtelijke wet én zijn onderdeel van een zorgverzekeraar die in een privaatrechtelijk omgeving opereert. Een juridische achtergrond is dan ook een pré. Daarbij heb je kennis van Excel, dataverwerking en affiniteit met digitale werkvormen. Je bent projectmatig sterk en samenwerkingsgericht. Je overziet je eigen beleidsterreinen goed en legt gemakkelijk verbindingen met andere beleidsmatige vraagstukken binnen de Wlz.

Voor deze functie geldt dat je het vermogen moet hebben om je én op je dossiers te richten én in verbinding te staan met je teamcollega’s om een samenhangende beleidsvisie vorm te geven en uit te voeren. Daarnaast is het van belang dat je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Ook verwachten wij van je dat je een academisch werk- en denkniveau hebt en dat je je aangetrokken voelt tot onze Ambitie 2025; verbinden, vertrouwen en vernieuwen sluiten naadloos bij jou aan.

Wat bieden wij?
Wij bieden een collegiale, informele en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen vanuit ons moderne, transparante gebouw in het groen aan de rand van Zeist. Ons kantoor is goed bereikbaar met auto en OV. Bij ZN werken ongeveer 85 gedreven professionals in een open en informele cultuur. Er is een platte organisatiestructuur en de lijnen zijn kort.

ZN heeft een uitstekend pakket primaire en secundaire voorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Voor deze vacature geldt een fulltime dienstverband (= 36 uur per week). Daarbij gaat het om een tijdelijke functie, voor de duur van twee jaar. De normsalarisschaal van deze functie is salarisschaal 12 (aanloopschaal 11). Inschaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Salarisindicatie: minimaal € 3.281,00 tot maximaal € 5.839,00 bruto per maand.

Langdurige zorg heeft op dit moment een hoge prioriteit binnen ZN.  Als de situatie erom vraagt, zullen we jouw kennis en kwaliteiten inzetten op een ander beleidsterrein binnen onze organisatie.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Nicolette van Haastrecht (manager), bereikbaar via telefoonnummer 06-111 27 745 of Charlotte de Schepper (senior beleidsadviseur) 06 – 547 26 712. Ook vind je meer informatie over de functie beleidsadviseur in het (standaard) functieprofiel en de daarbij behorende competenties voor beleidsadviseur.

Voor algemene informatie over de vacature kun je contact opnemen met team HRM via vacature@zn.nl of telefonisch via nummer (030) 698 82 88. Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk vrijdag 8 februari 2019; via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.