Vacature Financieel medewerker

Het team Financiële Zaken zoekt versterking! Word jij onze nieuwe collega?
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) houdt zich bezig met de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. De verschillende teams binnen onze organisatie vervullen hierin een belangrijke rol, waaronder het team Financiële Zaken. Dit team bestaat uit vier teamleden en doet de complete financiële administratie van onze organisatie. Verder is het team verantwoordelijk voor de financiële rapportages en adviseert het de directie van ZN over bedrijfseconomische zaken.

Wie zoeken wij?
Voor ons team Financiële Zaken zijn wij op zoek naar een financieel medewerker (m/v) voor 36 uur per week. Voor deze medior functie zoeken wij een integer iemand met een hands-on mentaliteit en minimaal vijf jaar werkervaring op een financiële afdeling. Als financieel medewerker doe je de grootboekadministratie (kwartaalafsluitingen en voorbereiding jaarafsluiting), bereid je voor de accountant de balansdossiers voor en beantwoord je vragen tijdens de controleperiode. Verder voer je de administratie van derdengelden van kapitaalintensieve projecten, waarbij je ook verantwoordelijk bent voor de inhoudelijke toelichting. Ook de BTW-aangifte behoort tot jouw takenpakket. Hiernaast verzorg je de salarisadministratie. Verder voer je samen met een collega debiteuren- en crediteurenadministratie, inclusief rapportages. Ook zet je je in voor de verschillende voorkomende financiële werkzaamheden. Je bent achtervang voor het boeken van bankafschriften en digitaal verwerken van inkoopfacturen, verkoopfacturen en voorbereiden van betalingen.

Wat heb je nodig?
Je hebt affiniteit met het werken met cijfers en administraties. Je kunt planmatig werken, maar kunt daarbinnen ook flexibel schakelen. Je hebt een frisse blik op het brede administratieve takenpakket en je durft kritisch te zijn, zodat je een goede bijdrage levert aan de verdere professionalisering en digitalisering van de financiële processen. Je bent initiatiefrijk en kunt zelfstandig administratieve taken binnen het team oppakken en zoekt op het juiste moment de samenwerking met je directe collega’s. Je hebt ervaring met administratieve systemen, bij voorkeur: Accountview (primaire administratie), Pro Active (digitalisering facturen), AFAS Payroll (grote pre salarisadministratie), Word en Excel. Je beschikt over MBO+/HBO werk- en denkniveau en relevante, aantoonbare recente werkervaring op financieel administratief gebied. Je hebt goede kennis van salaris administratie (diploma of studerende voor PDL).

Wat bieden wij?
Wij bieden een collegiale en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen in een modern ingericht gebouw in het groen aan de rand van Zeist. Wij hebben een open en informele cultuur, een platte organisatiestructuur met korte lijnen. Ons kantoor is goed bereikbaar met auto en OV. Het gaat om een fulltime dienstverband (= 36 uur per week), te beginnen voor de duur van twaalf maanden. Daarna is een dienstverband voor onbepaalde tijd mogelijk. Inschaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Salarisindicatie: minimaal € 2.148,00 tot maximaal € 2.988,00 bruto per maand, bij een fulltime dienstverband.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Heroen van Ede (controller), bereikbaar via telefoonnummer (030) 698 82 14.

Voor algemene informatie over de vacature kun je contact opnemen met team HRM via vacature@zn.nl of telefonisch via nummer (030) 698 82 88. Een VOG maakt deel uit van de selectieprocedure. Een online test of assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk vrijdag 22 februari 2019; via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.