Ervaren beleidsadviseur Langdurige Zorg (financieel)

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. De verschillende teams binnen onze organisatie vervullen hierin een belangrijke rol. Het team Langdurige Zorg van ZN behartigt de belangen van de zorgkantoren. Dit speelt zich af binnen de kaders van de Wet langdurige zorg (Wlz).

Het team ondersteunt de zorgkantoren onder andere om hun veranderende rol vorm te geven, waarbij het uitgangspunt steeds het belang van de cliënt is. Op relevante onderwerpen ondersteunen wij het komen tot gezamenlijke standpunten, coördineren wij beleidsvorming en ondersteunen wij diverse uitvoeringsactiviteiten van de zorgkantoren.

Wie zoeken wij?
Per direct zoeken wij, gezien de zwaarte van de functie, een ervaren fulltime beleidsadviseur (m/v). We zoeken iemand die ervaring heeft met de Wlz, samenwerkingsgericht, gewend is projectmatig te werken, met goede lobby vaardigheden en een sterk analytische blik. Herken jij jezelf in de volgende beschrijving, dan komen wij graag in contact met jou! 

In deze functie is het belangrijk dat je kennis hebt van de omgeving, beleidsprocessen en inrichting van  zorgkantoren en aanbieders van langdurige zorg. Voor deze functie geldt dat je het vermogen moet hebben om én op je dossiers te richten én in verbinding te staan met je teamcollega’s om een samenhangende beleidsvisie vorm te geven en uit te voeren. We werken voor de zorgkantoren, dus we maken met onze projectmatige inrichting ook duidelijk waar we aan werken en wat de resultaten zijn. Ons team vertegenwoordigt de zorgkantoren in overleggen met externe partijen zoals het ministerie van VWS, NZa en de brancheorganisaties in de langdurige zorg. We zoeken iemand die hier steeds de juiste verbinding weet te leggen tussen inhoud en proces. We versterken ons team graag met iemand die analytisch sterk is op dossiers als verantwoording, uitvoering en financiën. Hierbij is het belangrijk dat je de eigen beleidsterreinen overziet en gemakkelijk verbindingen legt met andere beleidsmatige vraagstukken binnen de Wlz. 

Wat breng je mee?

 • je hebt minimaal vijf jaar ervaring in dit werkveld, bij voorkeur in een vergelijkbare functie 
 • je hebt een academische opleiding (bijvoorbeeld accountancy, economie, bedrijfskunde) 
 • je bent en werkt gestructureerd, resultaatgericht en kunt kaders stellen en projectmatig werken in een complexe omgeving met veelal tegenstrijdige belangen
 • je bent een stevige persoonlijkheid die een goed gevoel heeft voor (bestuurlijke) verhoudingen
 • je bent een goede teamspeler, zowel intern als extern gericht op verbinding, samenwerking en resultaat
 • je hebt affiniteit met kwantitatieve analyse en bent cijfermatig sterk
 •  je kunt zelfstandig werken en standpunten met overtuigingskracht brengen
 •  je hebt een brede interesse in het zorgveld en je hebt een helicopterview
 •  je hebt uitstekende lobbyvaardigheden
 •  je kunt tot creatieve oplossingen komen
 •  je weet duidelijk te communiceren (mondeling en schriftelijk)

Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat je je je aangetrokken voelt tot onze Ambitie 2025.  Je een academisch werk- en denkniveau hebt en een positieve instelling en goed kunt acteren in een dynamische omgeving waarin een diversiteit aan onderwerpen speelt. 

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een collegiale, informele en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen vanuit ons moderne, transparante gebouw in het groen aan de rand van Zeist. Ons kantoor is goed bereikbaar met auto en OV. Bij ZN werken ongeveer 95 gedreven professionals in een open en informele cultuur. Er is een platte organisatiestructuur en de lijnen zijn kort.

ZN heeft een uitstekend pakket primaire en secundaire voorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Voor deze vacature geldt een fulltime dienstverband (= 36 uur per week). Daarbij gaat het in eerste instantie om een tijdelijke functie. De normsalarisschaal van deze functie is salarisschaal 12 (aanloopschaal 11). Inschaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Salarisindicatie: minimaal € 3.447,00 tot maximaal € 6.135,00 bruto per maand. 

Langdurige zorg heeft op dit moment een hoge prioriteit binnen ZN. Als de situatie erom vraagt, zullen we jouw kennis en kwaliteiten mogelijk inzetten op een ander beleidsterrein binnen onze organisatie.

Interesse?

 • Graag ontvangen we jouw sollicitatie uiterlijk maandag 3 februari 2020 voorzien van een motivatie en een up to date cv via onderstaande sollicitatiebutton.
 • Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Nicolette van Haastrecht (manager team Langdurige Zorg) 06 -112 77 45 of Jojet Staal (senior beleidsadviseur Langdurige Zorg) 06 – 147 88 691  Voor algemene informatie kun je terecht bij ons team HRM via 030 69 88 288, of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten

 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.