Adviserend apotheker

ZN voert een actief beleid op het geneesmiddelendossier om de kosten van het gebruik en de kosten beter te beheersen. De gekozen aanpak richt zich op geneesmiddelen binnen en buiten de ziekenhuizen. Drie jaar geleden is gestart met het Programma Dure Geneesmiddelen. Dit programma beoogt de inzet van dure geneesmiddelen een doelmatigheidsimpuls geven, onder meer door de inkoop van nieuwe geneesmiddelen. Ook richten wij ons op gepast gebruik van geneesmiddelen in de gehele kolom.

Wij zoeken versterking binnen het domein van de geneesmiddelen. Word jij onze nieuwe collega?


Over jou
Jij gaat je bezig houden met de volgende beleidsterreinen:

  1. Versterking van de inhoudelijke- en beleidsmatige beoordeling van (dure) geneesmiddelen. Het is een complex dossier, waarin vele dikwijls tegengestelde belangen samenkomen. Samen met de zorgverzekeraars is de inkoop van dure geneesmiddelen opgezet. Ook is met (academische) ziekenhuizen een samenwerkingsverband gevormd. Binnen dit verband vindt gezamenlijke inkoop plaats van geneesmiddelen in het ‘oligopolie segment’.

  2. De verdere ontwikkelingen van het (reguliere) extramurale dossier farmacie. Er spelen tal van issues die om duidelijk beleid vragen, bijvoorbeeld: geneesmiddelentekorten, effectief inkoopbeleid, wisselingen van geneesmiddelen, inspelen op nieuwe marktomstandigheden. Samen met onze leden voert ZN een consistent beleid op inkoop en kwaliteit ten behoeve van de verzekerden.

De samenhangende taakgebieden bestaan uit het onderbouwen van beleidsadviezen op het geneesmiddelendossier, ondersteuning van het Programma Dure Geneesmiddelen ten behoeve van de gezamenlijke inkoop en ondersteuning van de ZN Commissie beoordeling add-on geneesmiddelen.

Voor het extramurale farmaciedossier bestaat de functie uit het (inhoudelijk) beoordelen van specifieke dossiers (geneesmiddelen en geneesmiddelenbeleid) om vervolgens samen met onze leden tot een consistent beleid te komen, in lijn met onze lange termijn ambities (zoals vastgesteld in onze ‘Ambitie 2025’).


Verder heb je in huis:

  • je hebt affiniteit en kennis om beide aandachtsgebieden / complexe dossiers aan te pakken en bent in staat om deze complexe dossiers mede te managen

  • je bent apotheker en beschikt over gedegen kennis van de geneesmiddelen(markt)

  • je hebt tactisch inzicht en je bent analytisch en hebt ervaring met het interpreteren van onderzoeksrapporten rond geneesmiddelen

  • je kunt initiatieven ‘gepast gebruik van geneesmiddelen’ ondersteunen

  • je beschikt bij voorkeur over een netwerk en onderhoudt dit actief, waaronder ZinL, wetenschappelijke verenigingen (FMS), KNMP etc.

  • je bent een echte teamspeler en kunt goed communiceren

  • het is een pré als je kennis/ervaring hebt op het gebied van zorgverzekeraars, hun organisatie en hun werkwijze

  • het is een pré als je kennis/ervaring hebt met de farmaceutische industrie


Ons aanbod
Een baan als adviserend apotheker voor 32 uur per week (0,8889 te) in een dynamische en informele organisatie met groot maatschappelijk belang. Je begint met een jaarcontract.

• ZN schaalt in op basis van opleiding en werkervaring.

• Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.

• Fijne collega’s en een prima bereikbare (flex)werkplek midden in de bossen van Zeist. Deze centraal gelegen werkomgeving is jouw vaste uitvalsbasis. Komt het een keer beter uit om te thuis te werken, of begin je de werkdag graag eens wat vroeger of later? Kwestie van even overleggen.


Hebben we je interesse gewekt?
Heb je interesse in de functie van adviserend apotheker bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan vóór 30 oktober 2019 een gemotiveerde sollicitatie met cv via de sollicitatiebutton onder aan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Nicolette van Haastrecht (manager); via telefoonnummer 06 - 11 12 77 45 of stuur een mail naar n.van.haastrecht@zn.nl.Voor algemene informatie kun je terecht bij ons team HRM via 030 69 88 277, of per mail via vacature@zn.nl. Een online test of assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géen uitnodiging tot acquisitie