Coördinerend beleidsmedewerker fraudebeheersing

(32-36 uur), Zeist

Goede en betaalbare zorg wanneer het nodig is. Dat vinden zorgverzekeraars een groot goed. Die doen er dan ook alles aan om fraude en misstanden in de zorg zo veel mogelijk te voorkomen. Als (coördinerend) beleidsmedewerker fraudebeheersing creëer jij de juiste randvoorwaarden voor zorgverzekeraars om fraude effectief aan te kunnen pakken. Je bent daarbij de verbindende schakel die onderlinge samenwerking stimuleert en de beleidsontwikkeling vormgeeft.

Jij vertegenwoordigt de verzekeraars die zijn aangesloten bij Zorgverzekeraars Nederland. In landelijke beleidsoverleggen op het gebied van fraudebeheersing, zoals de Taskforce Integriteit Zorgsector, of bij andere overleggen met ketenpartners. Maandelijks overleg je met de onderzoekers en coördinatoren fraudebeheersing van de zorgverzekeraars. Je weet precies wat er bij hen speelt, brengt gespreksonderwerpen in, stelt notities op, discussieert hierover en pakt vervolgacties op. Ook in de lobby voor nieuwe wetgeving voel jij je als een vis in het water. Je zoekt medestanders, informeert Kamerleden over het standpunt van zorgverzekeraars. En je denkt mee over wetsvoorstellen of algemene maatregelen van bestuur.                             

Als beleidsmedewerker fraudebeheersing verwerk je fraudeonderzoeksignalen die bij ons Kenniscentrum Fraudebeheersing in de Zorg binnenkomen. Van zorgverzekeraars en ketenpartners, zoals de Inspectie SZW en de Nederlandse Zorgautoriteit, of incidenteel van particulieren. Gaat het om een incident of een fenomeen dat gezamenlijk fraudeonderzoek vereist? Ligt een zorgaanbieder al onder het vergrootglas van een zorgverzekeraar? Jij brengt de juiste partijen aan tafel om samen met zorgverzekeraars tot een effectieve aanpak en oplossing te komen.

Behalve fraudemeldpunt, visitekaartje en lobbyist ben je ook een belangrijke vraagbaak. Zijn er prangende vragen van de pers? Dankzij jou komt onze woordvoerder tijdig goed beslagen ten ijs. Zijn er vragen van het ministerie van VWS over zorgfraude? Jij adviseert over de beantwoording. Daarnaast ontwikkel je producten van het kenniscentrum en houd je die actueel. Daarbij kun je denken aan een lijst met fraudeonderzoeksindicatoren, een maatregelenrichtlijn, of lesstof voor de opleiding fraudebeheersing in de zorg. Hoe afwisselend wil je het hebben?

Over jou
Jij bent op inhoud en relatie een ambassadeur van Zorgverzekeraars Nederland en haar leden. Een rasechte verbinder van organisaties, mensen en belangen. Je beweegt je makkelijk, zelfstandig en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel binnen én buiten onze organisatie. Met enthousiasme pak je hands-on operationele taken op, maar je hebt ook veel plezier in – en een lange adem voor – het beleidsmatige werk.

Verder heb je in huis:

  • Hbo-werk- en -denkniveau.

  • Ten minste drie jaar werkervaring en affiniteit met de zorg in het algemeen en het bestrijden en beheersen van zorgfraude in het bijzonder.

  • Het vermogen om (bestuurlijke en politieke) belangen in te schatten en af te wegen, informatie snel en nauwkeurig te verwerken én – zowel mondeling als schriftelijk – helder over te brengen.

Jouw team
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met onze leden werken we aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. Bij ZN werken ongeveer 95 mensen. Jij gaat binnen ons Kenniscentrum Fraudebeheersing in de Zorg werken in het team Controle en Fraudebeheersing. Een hecht team van acht personen met hun eigen expertise; een coördinator (met wie je intensief samenwerkt), een manager, een secretaresse en vier beleidsadviseurs. Veel hoogopgeleide en gedreven professionals met interesse in politiek en lobbywerk. Ze houden van een stevige inhoudelijke discussie, maar maken ook graag tijd voor een gezellige borrel. Als nieuwe collega word je snel wegwijs gemaakt. In onze organisatie, je werk én de prachtige bosrijke omgeving van ons kantoor.

Ons aanbod
Een baan als coördinerend beleidsmedewerker voor 36 uur per week (32 uur is bespreekbaar) in een dynamische en informele organisatie met groot maatschappelijk belang. Jij krijgt een zelfstandige rol met veel verantwoordelijkheid op zowel inhoud als proces. Belangrijke onderwerpen agenderen, anderen beïnvloeden en overtuigen, zelf beslissingen nemen, maar ook jezelf verder ontwikkelen; bij ons krijg je er volop ruimte voor. Daarbij houden we rekening met jouw ervaring, talenten en ambities

Verder mag je rekenen op:

  • Een salaris tussen € 2.921,- en € 5.322,- bruto per maand (salarisschaal 11 / aanloopschaal 10). Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring. Je begint met een jaarcontract; daarna is bij goed functioneren verlenging of omzetting naar onbepaalde tijd mogelijk.

  • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen. Werk je liever meer dan 36 uur per week? Dan bouw je natuurlijk ook extra dagen op!

  • Fijne collega’s en een prima bereikbare (flex)werkplek midden in de bossen van Zeist. Deze centraal gelegen werkomgeving is jouw vaste uitvalsbasis. Komt het een keer beter uit thuis je laptop open te klappen, of begin je de werkdag graag eens wat vroeger of later? Kwestie van even overleggen.

Hebben we je interesse gewekt?
Wil jij een belangrijke rol spelen in de fraudebeheersing bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan vóór 28 oktober 2019 een gemotiveerde sollicitatie met cv via de sollicitatiebutton onder aan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Pauline de Rooij (coördinator kenniscentrum Fraudebeheersing) via 030 – 69 88 287, of stuur een mail naar p.de.rooij@zn.nl. Voor algemene informatie kun je terecht bij ons team HRM via 030 69 88 277, of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten

  • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

  • Nodigen we je uit voor een gesprek en hebben we vertrouwen in elkaar? Dan vragen we vanwege de aard van de functie om een Verklaring Omtrent Gedrag.

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.