Aankomend beleidsadviseur team fraudebeheersing

Het team Fraudebeheersing van ZN zoekt versterking! Word jij onze nieuwe collega?

Zorgverzekeraars en zorgkantoren voeren respectievelijk de Zorgverzekeringswet en de Wet Langdurige Zorg uit. Hierbij zorgen zij ervoor dat er zo min mogelijk fraudemogelijkheden zijn en dat eventuele gepleegde fraude wordt opgespoord en teruggevorderd. Het team Fraudebeheersing van ZN zorgt, samen met medewerkers van zorgverzekeraars en zorgkantoren, voor een zo goed mogelijke samenwerking op het gebied van fraudebeheersing. Het gaat om zowel de operationele samenwerking (fraudeonderzoeken, informatie-uitwisseling, richtlijnen, opleiding) als om beleidsmatig samenwerken met elkaar en met de andere partijen in de keten.

ZN vertegenwoordigt zorgverzekeraars en zorgkantoren in overleggen met externe partijen zoals de NZa, iSZW, IGJ, OM, ministerie van VWS, VNG en het Verbond van Verzekeraars. ZN volgt de ontwikkelingen op ons terrein en werkt aan gezamenlijke standpunten en een efficiënte en effectieve aanpak van fraude in de zorg. Dit doen wij door het coördineren van beleidsvorming en ondersteunen van diverse uitvoeringsactiviteiten van en met onze leden.

Wie zoeken wij?
Voor ons team Fraudebeheersing zoeken wij met spoed een junior, aankomend beleidsadviseur (m/v) voor liefst 36 uur per week. Je bent iemand met minimaal twee jaar ervaring met fraude- of controleonderzoek bij een zorgverzekeraar en/of hebt een relevante studie achter de rug. Je wilt je graag ontwikkelen richting een beleidsfunctie. Je bent gedreven, houdt makkelijk overzicht, bent resultaatgericht en hebt een gezonde dosis politieke sensitiviteit. Je bent analytisch sterk, hebt ervaring met het moeten doen van ‘veel werk in weinig tijd’ en kunt goed omgaan met de wisseling van werkzaamheden die bij een beleidsmatige omgeving horen.

Wat heb je verder in huis?

 • HBO+ werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare affiniteit met de onderwerpen integriteit, controle en/of fraudebeheersing.
 • Minimaal twee jaar ervaring met fraude- of controleonderzoek bij een (bij voorkeur zorg-) verzekeraar en/of afgeronde relevante studie (HBO-/WO-niveau).
 • Je kunt zowel informatie structureren als belangen inschatten en afwegen.
 • Je kunt doortastend optreden; snel en toch nauwkeurig werken.
 • Je weet duidelijk te communiceren (mondeling en schriftelijk).
 • Kwalificaties op competenties van (beleids-) adviseur oplopend naar niveau 2.

Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat onze Ambitie 2025 jou aanspreekt. Ook zoeken we naar iemand met een positieve instelling die goed kan acteren in een dynamische omgeving waarin een diversiteit aan onderwerpen speelt.

Algemene informatie over ZN de branchevereniging:

Wie zijn wij?
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met onze leden werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. Wij zoeken de samenwerking met onder andere patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. ZN staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Met dit jaar hoog op de agenda: alle actuele en de meer langdurige gevolgen van de COVID-19 crisis. De verschillende teams binnen onze organisatie vervullen hierin een belangrijke rol. De kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen zijn belangrijk voor ZN en haar medewerkers. Bij ZN zijn ongeveer 95 mensen in dienst.

Ons aanbod
Het gaat om een dienstverband van 36 uur per week. Ons kantoor is goed bereikbaar met fiets, auto en OV. Wij bieden een collegiale en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen in een modern ingericht gebouw, gericht op ontmoeten, in het groen aan de rand van Zeist. Wij hebben een open en informele cultuur, een platte organisatiestructuur met korte lijnen.

Verder mag je rekenen op:

 • Een salaris tussen € 3.032,00 en € 4.726,00  bruto per maand, bij een fulltime dienstverband (= 36 uur). Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring. Je begint met een jaarcontract, daarna is bij goed functioneren verlenging of omzetting naar onbepaalde tijd mogelijk.
 • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Werk je liever meer dan 36 uur per week? Dan bouw je extra dagen op.
 • Fijne collega’s en een prima bereikbare kantoorwerkplek midden in de bossen van Zeist. We werken door COVID-19 tot zeker eind dit jaar vooral vanaf huis. ZN faciliteert dit uitstekend. Daarnaast kun je jouw collega’s ontmoeten in ons moderne kantoorpand om samen te werken, te brainstormen en voor creatieve processen.

 

Hebben we je interesse gewekt?
Wil jij als aankomend beleidsadviseur fraudebeheersing aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk vrijdag 18 september 2020 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Marieke Koken (beleidsadviseur Fraudebeheersing) 030 698 83 56 of met Cyrille de Jong (manager) 06 420 87 755.

Voor algemene informatie over de vacature kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten

 • Voor deze functie moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben.
 • Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen een online test in te vullen of om een op de functie gerichte assessment te doen.

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk vrijdag 18 september 2020 via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

 

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.