rolmaat-4f25734c-2fce-45fc-abc7-8c552abc90c8.jpg
Kwaliteit 09-07-2015

Symposium over kwaliteit en doelmatigheid in de zorg

Nieuwe perspectieven op kwaliteitszorg voor veelvoorkomende chronische aandoeningen. Dat is het thema van het symposium Zicht op Zorg op 12 september aanstaande. ZN-directeur Marianne Lensink is een van de sprekers.

De nieuwste ontwikkelingen en actuele thema’s uit de dagelijkse praktijk van de zorg komen aan bod. Zoals perspectieven op transparantie van zorg en de ontwikkeling en implementatie van registers. Deelnemers kunnen onder meer ook de resultaten van recente onderzoeken delen gericht op kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van zorg. 

DREAM
De organisatie van het symposium is in handen van het samenwerkingsverband DREAM. Dat is in 2003 opgericht met als doel verbetering van kwaliteit en doelmatigheid van de zorg voor Reumatoïde Artritis (RA). Een register en kwaliteitsmanagement systeem zijn ontwikkeld en sinds 2013 wordt door DREAM jaarlijks een rapport gepresenteerd over de kwaliteit van de reumazorg. Afgelopen jaar is dit initiatief voor RA vervolgd voor de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, Juveniele Idiopathische Artritis (JIA; jeugdreuma), ziekte van Bechterew, artritis psoriatica en jicht. Ter gelegenheid van deze uitbreiding organiseert DREAM op 12 september voor het eerst een symposium over kwaliteit en doelmatigheid in de zorg voor veelvoorkomende chronische aandoeningen.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

 

 

Terug naar overzicht nieuwsberichten