Digitale coach fit en gezond, internetformaat-c3dc33b7-aff8-43f3-8110-17537e3b55b9.jpg
Zorgverzekering 22-10-2020

Salland Zorgverzekeringen houdt verzekerden fit met digitale coach

Een digitale coach moet thuiszitters die een zorgverzekering hebben bij Salland Zorgverzekeringen, fit en gezond houden tijdens de tweede coronagolf. De coach geeft online persoonlijke begeleiding, voedingsadviezen en zet schaatser Mark Tuitert, kickbokser Remy Bonjasky en personal trainer Carlos Lens in om mensen in beweging te krijgen. De zorgverzekeraar gaat de digitale coach van online sportschool Fitchannel onder de aandacht van zijn verzekerden brengen.

Het online programma is vanuit huis te volgen. "Dat maakt het voor veel mensen een stuk laagdrempeliger", zegt Frank Johnson van Salland Zorgverzekeringen. "Ze blijven in hun vertrouwde omgeving. Ook mensen die kwetsbaar zijn voor het coronavirus hoeven de deur niet uit. Via een speciale Facebookgroep zorgen we voor verbinding tussen de deelnemers, zodat ze elkaar kunnen blijven stimuleren." De zorgverzekeraar vindt het bovendien belangrijk dat zijn verzekerden fit blijven. 

Bewegen is een feestje
De digitale coach is niet bedoeld als onverbiddelijke leermeester benadrukt Aart-Jan van Triest van Fitchannel. “Het moet vooral leuk en gezellig zijn, zeker in deze vervelende tijd. Dertig minuten bewegen met topsporters is echt een feestje. Net als het maken van onze ruim 100 lekkere en gezonde recepten."

Foto: David Stegenga