preventie overgewicht-8f17fae5-d2cb-47f3-8b70-9b4cb1aba1d9.jpg
Eerstelijnszorg 16-02-2021

Zorg en Zekerheid werkt samen met Institute for Positive Health

Zorg en Zekerheid gaat intensief samenwerken met het Institute for Positive Health (iPH). De zorgverzekeraar maakt zich al bijna 200 jaar sterk voor goede zorg en welzijn in de buurt, samen met gemeenten, zorgaanbieders en werkgevers. Het partnership stimuleert iPH en Zorg en Zekerheid goede voorbeelden met elkaar te delen en van elkaar te leren. Ook kunnen ze samen stappen zetten in onderzoek en de meetbaarheid van resultaten.

iPH werkt samen met verschillende partners om Positieve Gezondheid te stimuleren, verder te verspreiden en te implementeren. “Zorg en Zekerheid is al enige jaren op zijn eigen manier bezig met deze gezonde beweging. Stond bijvoorbeeld aan de wieg van Welzijn op Recept, waarbij huisartsen mensen de weg wijzen naar vrijwilligerswerk, iets nieuws leren of sociale verbinding. Ik ben heel blij dat wij nu samen aan de slag kunnen met Positieve Gezondheid”, zegt Angelique Schuitemaker, directeur van iPH.

Gezonde beweging
Susanne Rutten, divisiemanager Zorg bij Zorg en Zekerheid, en divisiemanager Commercie Casper van den Bergh zijn minstens zo enthousiast over het partnership. “Onze goede contacten met de bewoners, de zorgaanbieders en de gemeenten helpen en sterken ons in deze beweging. We hebben allemaal een rol en pakken die met verve op. Door het partnership met iPH kan Zorg en Zekerheid het gedachtegoed van Positieve Gezondheid nog meer uitdragen. Binnen én buiten onze organisatie”, vinden Rutten en Van den Bergh.

Positieve gezondheid
Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focussen we daar in de zorg doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar hun klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Zo worden er bijvoorbeeld vragen gesteld als: Kun je je voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam?  En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Lees meer hierover op de site van iPH.