TS-20171214-ZN%20Warande-304.jpg
Langdurige zorg 03-03-2021

VGZ en gemeenten bieden kennisloket voor ouderen in Noord-Limburg

Coöperatie VGZ en alle Noord-Limburgse gemeenten werken samen in het Kennisloket Thuis in Blijvende zorg om ouderen en hun mantelzorgers te helpen bij het vinden van passende zorg. Het Kennisloket voorziet in één domeinoverstijgend loket, los van de wet van waaruit de zorg gefinancierd wordt. De regio Noord-Limburg is de eerste regio in Nederland waar een dergelijke samenwerking met alle gemeenten is gerealiseerd.

Ouderen wonen steeds vaker langer thuis. In hun zoektocht naar passende, blijvende zorg weten ze vaak niet welke mogelijkheden voor ouderenzorg er zijn en waar ze hun vraag moeten stellen. Bij het Kennisloket komt alle kennis samen en kan de klant veel beter worden geholpen. Naast ouderen en hun naasten, kunnen ook zorgaanbieders, medewerkers van de gemeente, casemanagers of cliëntondersteuners samen met hun klant het kennisloket bellen voor advies. .

Nauw contact met Wmo-consulenten
Of het nu gaat om zorg vanuit de Wlz, de Zvw of de Wmo, bij het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg komt alle informatie samen. De medewerkers van het Kennisloket geven advies over welke mogelijkheden er zijn om zorg te regelen, thuis of in een instelling. Zij staan hiervoor in nauw contact met de Wmo-consulenten van de gemeenten. Als de zorg en ondersteuning die iemand nodig heeft, past binnen de Wmo dan helpt de juiste persoon binnen de eigen gemeente direct verder. Zo hoeft hij/zij niet opnieuw hetzelfde verhaal te doen.

Het Kennisloket Thuis in Blijvende Zorg is een gratis service voor alle ouderen die wonen in de regio Noord-Limburg. Ook voor mensen die niet bij VGZ verzekerd zijn.

Bronnen: VGZ-zorgkantoor