ehealth smartphone wijkverpleging-cbbcd58d-daa6-493a-adb5-07f69aef091a.jpg
Eerstelijnszorg 15-09-2021

Utrechtse ambassadeurs zorgtechnologie enthousiasmeren medewerkers VVT-zorg

Onlangs is in de regio Utrecht een aantal zorgprofessionals in de sector Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) gestart met de training ambassadeurs zorgtechnologie. Deze ambassadeurs gaan hun collega’s inspireren en kennis laten maken met het nut en de noodzaak van zorgtechnologie. De training is een initiatief van  Utrechtzorg, de regionale arbeidsmarktorganisatie voor de regio Utrecht, Amersfoort en Gooi&Vechtstreek. Zorgkantoor Zilveren Kruis heeft ontwikkelgelden beschikbaar gesteld.

De aanstaande ambassadeurs zorgtechnologie gaan naast hun reguliere werk 6 uur per week hun collega’s onder meer inspireren en begeleiden bij het gebruik van zorgtechnologie. Leren op de werkvloer dus. Naast de 2-daagse training krijgen de zorgambassadeurs een jaar lang begeleiding in onder meer regionale kennisdeling en intervisies. De in totaal 60 zorgprofessionals die deze rol gaan vervullen zijn enthousiast na afloop van hun eerste trainingsdag. Een van de deelnemers geeft aan: “Fijne groep, goede locatie en veel geleerd. Heel inspirerend!”. 

Inspiratiesessie
Het opleiden en aanstellen van de ambassadeurs is onderdeel van een groter project van Utrechtzorg. Zo bezoeken er in het kader van dit project ‘Zorgtechnologie’ zo’n 3600 medewerkers het komende jaar een inspiratiesessie. In deze sessie worden de technologische ontwikkelingen zo praktisch mogelijk en met humor vertaald naar de dagelijkse praktijk voor medewerkers en managers.

Aan het project ‘Zorgtechnologie’ doen 14 VVT-organisaties mee. Zorgkantoor Zilveren Kruis heeft regionale ontwikkelgelden ter beschikking gesteld om dit project mogelijk te maken. Kijk voor meer informatie, op de website van Utrechtzorg.