rolmaat-d165c9d9-c484-437b-8421-3876ff1c6c3b.jpg
Kwaliteit 15-12-2015

Miletus viert tienjarig bestaan met symposium

Stichting Miletus bestaat tien jaar en viert dit op donderdag 21 januari 2016 tijdens het symposium ‘#Durf te vragen’, over de toekomst van patiëntervaringsmetingen. ZN-voorzitter André Rouvoet is een van de sprekers.

Zorgaanbieders, patiëntenorganisaties, wetenschappelijke verenigingen, zorgverzekeraars en meetbureaus spreken dan samen over het belang van het patiëntenperspectief bij het meten en verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Stichting Miletus is in 2005 door zorgverzekeraars in het leven geroepen om inzicht in de ervaringen van patiënten met eerste- en tweedelijns zorg in Nederland te verkrijgen. Sindsdien zijn hierin samen met andere veldpartijen grote stappen gezet. In ‘Meer zorg in beeld’  formuleren de zorgverzekeraars hun veranderende visie, waarmee we naar een nieuwe horizon voor patiëntervaringsmetingen willen. Een horizon waarbij de patiënt als vanzelfsprekend centraal staat, zorgaanbieders en patiënten nut en noodzaak zien van het delen van patiëntervaringen en data eenvoudig samen gebruikt kunnen worden voor betere zorg. Tijdens het symposium delen verzekeraars, aanbieders, patiënten, overheid en andere stakeholders hun gezamenlijk ambities om die horizon te kunnen bereiken.

Kijk voor meer informatie en aanmelden voor het symposium op de site van Stichting Miletus.

Terug naar overzicht nieuwsberichten