vacature teamwork internetformaat-0675e680-dea5-48c2-8946-a2270cc0d611.jpg
Zorgverzekering 17-11-2022

Vacatures woordvoerder, beleidsadviseurs dure geneesmiddelen en Stelsel en Verzekeren

Zorgverzekeraars Nederland heeft een vacature voor een woordvoerder bij het multidisciplinaire team Corporate Affairs. Ook is de functie van senior beleidsadviseur vacant bij het team Stelsel en Verzekeren. Een derde vacature is die van beleidsadviseur dure geneesmiddelen.

Wij zoeken een ervaren woordvoerder, met een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, die samen met onze leden de zorgverzekeraars een gezicht geeft in de media. Als woordvoerder speel je een belangrijke rol binnen de organisatie en in het contact met de zorgverzekeraars. Samen met de directe collega’s van het compacte team Corporate Affairs (communicatie, bestuursadvisering en belangenbehartiging) ben je verantwoordelijk voor hun gezamenlijke externe communicatie. Samen met een collega woordvoerder sta je iedere dag journalisten te woord, verzorg je begeleiding en voorbereiding voor toespraken, televisie- en radio-optredens en geef je gevraagd en ongevraagd advies over communicatie aan beleidscollega’s, directie, bestuur en voorzitter. Je kunt tot en met 2 december solliciteren op deze functie.

Senior beleidsadviseur Stelsel en Verzekeren
Voor ons team Stelsel en Verzekeren hebben we plaats voor een ervaren en enthousiaste senior beleidsadviseur die het team coördineert en zich graag vastbijt in complexe vraagstukken die gaan over het verbeteren van het zorgstelsel. Jouw hart gaat sneller kloppen van het verbeteren en toekomstbestendig maken van de zorg in Nederland en de rol van zorgverzekeraars hierin. Je bent een teamspeler, proactief, innovatief, sterk analytisch, gericht op de lange lijnen, resultaatgericht en je beschikt over sterke overtuigingsvaardigheden. Als senior beleidsadviseur beïnvloed je samen met onze leden de strategische beleidsvorming in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving. Praktische en theoretische kennis over de werking van het Nederlandse zorgstelsel en de financiële stromen hierin zijn een absoluut vereiste. Je kunt tot en met 5 december solliciteren op deze functie.

Beleidsadviseur dure geneesmiddelen
Als beleidsadviseur dure geneesmiddelen werk je samen met het team dure geneesmiddelen (DGM) van ZN en de experts bij zorgverzekeraars aan de beheerste toelating van specialistische geneesmiddelen tot het verzekerde pakket. Ook het bevorderen van gepast gebruik van deze geneesmiddelen hoort daarbij. Je bent hierbij een centrale schakel. Als beleidsadviseur DGM ben je aanspreekpunt voor externe partijen (VWS, Zorginstituut Nederland, NZa, wetenschappelijke verenigingen en andere brancheorganisaties). Ook vertegenwoordig je de zorgverzekeraars in externe overleggen over inhoudelijke thema’s rond specialistische geneesmiddelen. Daarnaast adviseer je de interne collega’s van het team en bereid je samen met de zorgverzekeraars standpunten voor. Je kunt tot en met 5 december solliciteren op deze functie.

Uitgebreide informatie vind je op onze website.