vacature teamwork internetformaat-4f5db4ee-73c0-495a-a894-89df3d1e2459.jpg
Langdurige zorg 19-01-2023

Vacatures beleidsadviseurs voor diverse beleidsterreinen

Zorgverzekeraars Nederland heeft op dit moment vacatures voor beleidsadviseurs verspreid over vijf beleidsterreinen. Dit gaat van medisch specialistische zorg (MSZ) tot eerstelijnszorg en van langdurige zorg tot digitale zorg. Ook is er een vacature voor beleidsadviseur informatiebeleid.

Beleidsadviseur MSZ
Als ervaren beleidsadviseur MSZ beïnvloed je samen met onze leden de strategische beleidsvorming in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving. Je kunt onder meer zelfstandig een beleid en strategie ontwikkelen in overleg met stakeholders, je bent resultaatgericht op je eigen dossiers en draagt positief bij aan de ontwikkeling van het team. Je houdt ervan je vast te bijten in complexe vraagstukken en weet van aanpakken.

Beleidsadviseur eerste lijn
De werkzaamheden voor de beleidsadviseur voor ons team eerste lijn richten zich vooral op huisartsenzorg, preventie en wijkverpleging. Je hebt minimaal zeven jaar relevante werkervaring als strateeg binnen het werkveld van preventie en eerstelijnszorg. Je werkt samen met de leden van ZN (veelal op bestuurlijk/directieniveau van zorgverzekeraars) en met de vele vertegenwoordigers van zorgaanbieders, beroepsgroepen, patiënten, consumenten en overheid, ook veelal op bestuurlijk niveau. Dat vraagt om veranderkracht, diplomatie, verbinding, humor, lef, durf en doorzettingsvermogen.

Beleidsadviseur langdurige zorg met financiële expertise
Als beleidsadviseur langdurige zorg behartig je de belangen van de zorgkantoren, onze leden. De zorgkantoren voeren de Wet langdurige zorg (Wlz) uit. Je bent een belangrijke schakel tussen de belanghebbenden in het veld zoals vertegenwoordigers van zorgaanbieders, cliëntenorganisaties, ministerie van VWS en NZa en de zorgkantoren. Voor deze functie is het relevant dat je kennis hebt van financiële -en beleidsprocessen van zorgkantoren en aanbieders van langdurige zorg. Daarnaast weet je hoe de Wlz is ingericht.

Beleidsadviseur digitale zorg
Het team Informatiebeleid houdt zich vooral bezig met het creëren van de juiste randvoorwaarden en het vormgeven van de transformatie naar passende (hybride) zorg. Dit is ook een speerpunt in het Integraal Zorgakkoord (IZA). Om vorm te geven aan deze zorgtransformatie zoeken wij twee ervaren beleidsadviseurs met stevige inhoudelijke kennis en ervaring met digitalisering in de zorg. Je bent gericht op samenwerking, beschikt over goede lobbyvaardigheden en je hebt een sterk analytische blik. Daarnaast heb je ervaring met programmamanagement en projectmatig werken.

Beleidsadviseur informatiebeleid
Je gaat werken in ons team Informatiebeleid. Voor deze functie is het belangrijk dat je kennis hebt van het informatielandschap in de zorg en ontwikkelingen op het terrein van data-uitwisseling in de zorg. Je hebt het vermogen om je én op je dossiers te richten én in verbinding te staan met je collega’s binnen je eigen team en de rest van de organisatie, als ook met landelijke partijen op strategisch en tactisch niveau. Het team vertegenwoordigt de zorgverzekeraars in overleggen met externe partijen zoals het ministerie van VWS, de brancheorganisaties en softwareleveranciers.

Uitgebreide informatie over de vacatures vind je op onze website bij het onderdeel ‘Werken bij ZN’.