Geestelijke gezondheids­zorg

Vacature beleidsadviseur digitale zorg & GGZ Uitvoering

Heb jij interesse in digitaliserings- en transformatievraagstukken? En vind je het leuk om strategisch beleid te vertalen naar uitvoering? Dan hebben wij een interessante vacature. Als beleidsadviseur digitale zorg & GGZ Uitvoering combineer je deze twee werkgebieden en werk je in de teams GGZ en Informatiebeleid.

Online gesprek tussen arts en patient

Het team GGZ houdt zich bezig met alle strategische ontwikkelingen en transformatieprocessen op het vlak van de GGZ. Een deel van deze ontwikkelingen moeten ook vertaald worden naar de uitvoering door ketenpartijen. Je denkt kritisch mee of en hoe beleid uitvoerbaar is voor aanbieders en zorgverzekeraars. Daarna zorg je dat het op een juiste wijze in de contracteer-, declaratie- en controleprocessen wordt verwerkt.

Het team Informatiebeleid houdt zich vooral bezig met het creëren van de juiste randvoorwaarden en het vormgeven van de transformatie naar passende (hybride) zorg. Vergrijzing en personeelstekort scheppen schaarste. De kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg staan daarbij onder druk. Digitalisering kan een belangrijke rol spelen in het oplossen van deze problemen.

Wij zoeken per direct een ervaren beleidsadviseur die enerzijds affiniteit heeft met strategische uitvoering GGZ en anderzijds met digitale zorg. Het is in deze rol noodzakelijk dat je én op strategisch niveau kunt levelen (directie- en bestuursniveau) én tegelijkertijd de doorvertaling kunt maken naar de tactische en operationele uitvoering. Ervaring met (specifieke uitvoeringsvraagstukken in) de GGZ is een pré, maar belangrijker is dat je voldoende (generieke) ervaring hebt in het vertalen van beleid naar operationele processen in de gezondheidszorg.

Uitgebreide informatie over deze vacature staat op onze site. Solliciteren kan tot uiterlijk op 8 december aanstaande.

Uitgelichte artikelen

Bekijk alle berichten
Man en vrouw fietsen in het bos
Eerstelijns­zorg

Oproep ZN aan Tweede Kamer GALA debat

Op 29 februari debatteert de Tweede Kamer over het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Het GALA, waarbij zorgverzekeraars samenwerken met het ministerie van VWS en gemeenten, bestrijdt gezondheidsproblemen en bevordert een gezonde levensstijl door het versterken van domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden.

Verpleegkundige en oudere wandelen buiten
Langdurige zorg

Regiomonitor capaciteitsplannen verpleegzorg 2023 gepubliceerd

Welke capaciteitsplannen er voor alle zorgkantoorregio’s voor de komende jaren liggen, is in beeld gebracht in de Regiomonitor Verpleegzorg 2023. Zorgkantoren hebben in oktober 2023 bij zorgaanbieders opgevraagd wat (vooralsnog) de capaciteitsplannen zijn voor de komende jaren. De input van de zorgaanbieders is verwerkt in de Regiomonitor 2023. Hierin staan de capaciteitsplannen tot en met 2027. De monitor vormt het uitgangspunt voor regionale en individuele gesprekken die zorgaanbieders en zorgkantoren met elkaar voeren over passende zorg voor ouderen.

Gehandicapte man krijgt hulp bij het eten
Langdurige zorg

Reactie zorgkantoren op uitspraak hoger beroep inkoop gehandicaptenzorg

De rechter heeft vandaag uitspraak gedaan in het hoger beroep dat de VGN en aanbieders van gehandicaptenzorg aanspanden tegen zorgkantoren*. Dit hoger beroep ging over elementen uit het inkoopbeleid voor langdurige zorg. De rechter geeft aan dat (een aantal onderdelen uit) dit inkoopbeleid van de zorgkantoren moet worden aangepast. Zorgkantoren gaan de komende dagen met de uitspraak en de toelichting aan de slag.

Bekijk alle berichten