Dure geneesmiddelen

Vacature beleidsadviseur dure geneesmiddelen

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zoekt een beleidsadviseur voor gemiddeld 36 uur per week voor het team Dure Geneesmiddelen (DGM).

Als beleidsadviseur werk je samen met de collega’s binnen je team, de experts bij zorgverzekeraars en andere stakeholders aan de beheerste toelating van specialistische geneesmiddelen tot het verzekerde pakket. Ook het bevorderen van gepast gebruik van deze geneesmiddelen hoort hierbij. Je bent hierbij een centrale schakel. Ook ben je aanspreekpunt voor externe partijen (het ministerie van VWS, het Zorginstituut, de Nederlandse Zorgautoriteit, wetenschappelijke verenigingen en andere brancheorganisaties) en je vertegenwoordigt de zorgverzekeraars in externe overleggen over inhoudelijke thema’s rond specialistische geneesmiddelen. Daarnaast adviseer je de interne collega’s van het team en bereid je samen met de zorgverzekeraars standpunten voor.

Je bent geïnspireerd door de uitdagende ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld de uitdaging om de groei van de zorguitgaven te beperken, hoe we zinnig, zuinig en eerlijk met premiegeld omgaan om de solidariteit in het stelsel te behouden. Door je beleidsmatige en/of medisch inhoudelijke achtergrond en inzicht kun je de vertaalslag maken van de (medische) praktijk naar beleid en vice versa.

Uitgebreide informatie over deze vacature staat op onze site. Solliciteren kan tot uiterlijk op 2 oktober aanstaande.

Uitgelichte artikelen

Bekijk alle berichten
Langdurige zorg

Nu ook informatie over zorgaanbieders te vinden op www.zorgkantoor.nl

De juiste informatie over langdurige zorg in Nederland staat op www.zorgkantoor.nl. Op dit platform kunnen mensen die op zoek zijn naar eenduidige en begrijpelijke informatie over langdurige zorg terecht. Nieuw op www.zorgkantoor.nl is dat er nu ook gezocht kan worden naar zorgaanbieders van langdurige zorg. Deze zorgaanbieders staan in de ZorgAtlas.

Gehandicapte vrouw maakt muziek
Langdurige zorg

NZa, ZN en VGN onderzoeken differentiatie in bekostiging van VG7-prestaties

De zorg voor mensen met een verstandelijke beperking die behoefte hebben aan zeer intensieve begeleiding, behandeling en verzorging vanwege ernstige psychische en/of gedragsproblemen (zorgprofiel VG7) staat al enkele jaren onder druk. De tarieven voor deze zorg sluiten niet goed aan bij de zorg die deze mensen nodig hebben. Daarom onderzoeken de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) gezamenlijk twee sporen op weg naar een passende oplossing.

Mensen houden elkaars handen vast
Geestelijke gezondheids­zorg

Zorgverzekeraars vragen stevige maatregelen om wachttijden gespecialiseerde ggz te verminderen

Zorgverzekeraars Nederland vraagt in een brief aan de Tweede Kamer om stevige maatregelen die helpen om de gespecialiseerde ggz beter toegankelijk te maken. Zorgverzekeraars werken al jaren intensief samen met de ggz-sector om de wachttijden voor gespecialiseerde ggz te verkorten. De huidige maatregelen zijn niet voldoende; veel mensen met ernstige mentale klachten moeten nog steeds te lang wachten (langer dan de Treeknorm) op diagnostiek en een gespecialiseerde behandeling.

Bekijk alle berichten