Vacature junior adviseur public affairs

Binnen ons team Corporate Affairs zoeken wij een enthousiaste junior adviseur public affairs (32 uur per week, minder uren bespreekbaar).

Medewerkers spreken elkaar op de gang

Het is het een pre als je bekend bent met de zorg, bijvoorbeeld omdat je hebt gewerkt bij een zorginstelling, zorgverzekeraar, de overheid of een belangenorganisatie. Je bent iemand die snel bekend is met de rol van ZN in het complexe krachtenveld van de zorg. Tegelijkertijd is dit een rol waarin je juist veel over het complexe en interessante krachtenveld van de zorg kunt leren. Heb je geen kennis van de zorg, maar heb je juist een politiek scherpe blik en goed oog voor bestuurlijke krachten en beïnvloeding? Dat is een goed uitgangspunt.

In deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor het analyseren van ontwikkelingen binnen de zorgsector en de Haagse en Europese politiek. Ook vertegenwoordig je onze organisatie in werkgroepen, vergaderingen en bijeenkomsten. En je monitort relevante politieke en inhoudelijke discussies en wet- en regelgeving.

Uitgebreide informatie over deze vacature staat op onze site. Solliciteren kan tot uiterlijk op 15 januari 2024.

Uitgelichte artikelen

Bekijk alle berichten
Man en vrouw fietsen in het bos
Eerstelijns­zorg

Oproep ZN aan Tweede Kamer GALA debat

Op 29 februari debatteert de Tweede Kamer over het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Het GALA, waarbij zorgverzekeraars samenwerken met het ministerie van VWS en gemeenten, bestrijdt gezondheidsproblemen en bevordert een gezonde levensstijl door het versterken van domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden.

Verpleegkundige en oudere wandelen buiten
Langdurige zorg

Regiomonitor capaciteitsplannen verpleegzorg 2023 gepubliceerd

Welke capaciteitsplannen er voor alle zorgkantoorregio’s voor de komende jaren liggen, is in beeld gebracht in de Regiomonitor Verpleegzorg 2023. Zorgkantoren hebben in oktober 2023 bij zorgaanbieders opgevraagd wat (vooralsnog) de capaciteitsplannen zijn voor de komende jaren. De input van de zorgaanbieders is verwerkt in de Regiomonitor 2023. Hierin staan de capaciteitsplannen tot en met 2027. De monitor vormt het uitgangspunt voor regionale en individuele gesprekken die zorgaanbieders en zorgkantoren met elkaar voeren over passende zorg voor ouderen.

Gehandicapte man krijgt hulp bij het eten
Langdurige zorg

Reactie zorgkantoren op uitspraak hoger beroep inkoop gehandicaptenzorg

De rechter heeft vandaag uitspraak gedaan in het hoger beroep dat de VGN en aanbieders van gehandicaptenzorg aanspanden tegen zorgkantoren*. Dit hoger beroep ging over elementen uit het inkoopbeleid voor langdurige zorg. De rechter geeft aan dat (een aantal onderdelen uit) dit inkoopbeleid van de zorgkantoren moet worden aangepast. Zorgkantoren gaan de komende dagen met de uitspraak en de toelichting aan de slag.

Bekijk alle berichten