Adviserend geneeskundige

Wil jij als arts meewerken aan de ontwikkeling van de zorg in Nederland?

Zorgverzekeraars Nederland zoekt een ADVISEREND GENEESKUNDIGE voor het team Medisch Specialistische Zorg (24-32 uur per week)

Als adviserend geneeskundige adviseer jij breed over medisch inhoudelijke onderwerpen ten behoeve van zowel collega’s van ZN als zorgverzekeraars. Je adviseert over en coördineert de afhandeling van medisch inhoudelijke vraagstukken, voor de leden en van diverse partijen zoals de NZa, het Zorginstituut en de medisch specialistische wetenschappelijke verenigingen. Door je onderbouwde adviezen en stakeholdermanagement ben je in staat invloed uit te oefenen op de vormgeving van het zorglandschap; zoals het adviseren van VWS op concentratie van gespecialiseerde zorg: bijvoorbeeld op protonentherapie en aangeboren hartafwijkingen.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:

 • Je bent eerste aanspreekpunt binnen het team MSZ voor collega’s die werken met zorgverzekeraars.
 • Je beoordeelt medische richtlijnen, zorgstandaarden en kwaliteitsstandaarden die van impactvolle waarde zijn voor bijvoorbeeld zorginkoop.
 • Je bent aanspreekpunt voor de NZa. Je bespreekt wijzigingsvoorstellen van de NZa en je coördineert de beoordeling door onze leden en je neemt deel aan het Technisch Overleg met de NZa .
 • Je bent gesprekspartner voor het Zorginstituut, legt standpunten en duidingen voor aan onze leden en coördineert alle afvaardigingen van de Zorgverzekeraars bij de projecten van het Zorginstituut.
 • Je bent de coördinator en voorzitter van de vergaderingen met adviserend geneeskundigen van de leden (Kenniscentrum MSZ) en werkt mee aan de opdrachten die daar uit voortvloeien.

Jouw profiel
Je bent geïnspireerd door de huidige ontwikkelingen in de gezondheidszorg, zoals de uitdaging om de groei van de zorguitgaven te beperken, hoe we zinnig, zuinig en eerlijk met premiegeld omgaan om de solidariteit in het stelsel te behouden.

Door je medische achtergrond weet je waar je het over hebt als het om zorg gaat en door je inzicht (kennis en inlevingsvermogen) kun je de vertaalslag maken van de praktijk naar beleid en vice versa.  

Deze soft skills heb jij in huis;

 • Je kunt goed samenwerken en bent resultaatgericht
 • Je communicatief sterk en kunt anderen overtuigen
 • Je bent creatief en enthousiast
 • Je hebt overzicht en een hands-on mentaliteit
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en bent proactief
 • Je krijgt energie van meerdere ballen in de lucht houden
 • Je bent organisatie- en omgevingssensitief en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen

Deze hard skills neem je mee;

 • Je hebt werkervaring als arts in een brede of specialistische rol.
 • Kennis over regelgeving betreffende  medisch specialistische zorg en/of zorgverzekeraars is een pré.
 • Kennis van zorgverzekeringswet is een pré.

Over het team MSZ (Medisch Specialistische Zorg)
MSZ is sterk in ontwikkeling. Er lopen momenteel twee visietrajecten. We zijn bezig met de ontwikkelingen rondom COVID en de voorbereidingen van het Hoofdlijnenakkoord.  Met deze activiteiten vergroot ZN haar impact in het zorglandschap in Nederland. Het ervaren en betrokken team bestaat uit 2 adviserend geneeskundigen, 5 beleidsadviseurs en 1 senior beleidsadviseur. De sfeer binnen het team is zeer collegiaal en men weet goed samen te werken.

Over ZN
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met de leden werkt ze aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. Alle tien zorgverzekeraars in Nederland zijn lid van ZN:  ASR, CZ, DSW, Eno, EUCARE, ONVZ, Menzis, VGZ, Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid.

ZN zoekt en heeft intensieve samenwerking met o.a. patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. ZN staat midden in het debat over de ontwikkeling, verbetering en betaalbaarheid van de Nederlandse gezondheidszorg.

De verschillende teams binnen ZN vervullen hierin een belangrijke rol. De kernwaarden ‘verbinden, vertrouwen en vernieuwen’ zijn belangrijk voor ZN en haar 95 medewerkers. De cultuur is zeer collegiaal, informeel, gedreven en plezierig.

Wat bieden wij jou?

 • Wij bieden een collegiale, informele en dynamische en hybride werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen vanuit ons moderne, transparante gebouw in het groen aan de rand van Zeist. Ons kantoorpand is goed bereikbaar met auto en OV. Er is een platte organisatiestructuur en de lijnen zijn kort.
 • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling. Een salaris tussen € 5.086 tot € 7.251 bruto per maand op fulltime basis, afhankelijk van je ervaring.
 • Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden.
 • Wij werken hybride, je kunt thuis werken en jouw collega’s ontmoeten in ons moderne kantoorpand om samen te werken, te brainstormen en voor creatieve processen.​ Je bent bereid om 1 keer per maand op een vrijdag te werken t.b.v. het Kenniscentrum MSZ.

​​​​​​​Interesse of vragen?
Wil jij als adviserend geneeskundige MSZ aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan zo snel mogelijk een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina toe. De vacature wordt gesloten als er een geschikte kandidaat is gevonden. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Cyrille de Jong (manager team MSZ) 06 – 420 877 55 of met Christine Ritoe (adviserend geneeskundige) 06 153 16 977.

Voor algemene informatie over de vacature kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten

 • Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen een online test in te vullen of om een op  de functie gerichte, assessment te doen.
 • Solliciteren?
  Doe dit via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie