Adviserend geneeskundige team MSZ

Het team MSZ van ZN zoekt versterking! Word jij onze nieuwe collega?
Zorgverzekeraars Nederland staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Samen met de zorgverzekeraars en zorgkantoren werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. De verschillende teams binnen ZN vervullen hierin met elkaar een belangrijke rol.

Wie zoeken wij?
Voor ons team MSZ zijn wij op zoek naar een ervaren en gedreven adviserend geneeskundige.

Je bent arts (met minimaal 1 a 2 jaar klinische ervaring), eventueel aangevuld met de specialisatie tot Arts Maatschappij & Gezondheid. En/of medisch specialist (eventueel assistent-geneeskundige al dan niet in opleiding). Voor deze functie heeft het onze duidelijke voorkeur dat je minimaal 2 jaar als arts, gewerkt hebt bij een zorgverzekeraar.

Je bent betrokken bij en hebt gevoel voor ontwikkelingen in de gezondheidszorg, ook heb je gevoel voor de financieel-economische uitdagingen in de zorg. Daarnaast spreekt onze Ambitie 2025 jou aan. Je werkt in een politieke omgeving waar veel verwacht wordt van je communicatievaardigheden.

De werkzaamheden voor deze functie betreffen onder andere:

 • Je bent eerste aanspreekpunt binnen het team voor collega’s op medische inhoud gerelateerd aan de werkzaamheden van zorgverzekeraars.
 • Je screent en beoordeelt de richtlijnen, zorgstandaarden en kwaliteitsstandaarden die van impactvolle waarde zijn voor bijvoorbeeld zorginkoop.
 • Je bespreekt wijzigingsvoorstellen van de NZa en je coördineert de beoordeling door onze leden en je neemt deel aan het Technisch Overleg met de NZa . 
 • Je bent gesprekspartner voor het Zorginstituut, je legt standpunten en duidingen voor aan onze leden en je coördineert alle afvaardigingen van de Zorgverzekeraars bij de projecten van het Zorginstituut.
 • Je draagt je steentje bij in de voorbereiding van de vergadering (Kenniscentrum MSZ) van de leden, en helpt bij het oplossen van de opdrachten die daar uit voortvloeien.

Zorgverzekeraars Nederland is bezig met een interne herijking van haar werkzaamheden. Mogelijk past een wijziging van deze functie van ondersteunend naar strategisch hier binnen. De bovengenoemde werkzaamheden blijven echter onverkort deel uitmaken van het dagelijkse werk.

Wat heb je verder in huis?

 • Je kunt goed samenwerken en bent resultaatgericht
 • Je communicatief sterk
 • Je bent creatief en enthousiast
 • Je hebt overzicht en een hands-on mentaliteit
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en bent proactief
 • Je bent organisatie- en omgevingssensitief en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen
 • Je bent bereid om 1 keer per maand op een vrijdag te werken t.b.v. het Kenniscentrum MSZ.

Wie zijn wij?
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met onze leden werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. Wij zoeken de samenwerking met onder andere patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. ZN staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. De kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen zijn belangrijk voor ZN en haar medewerkers. Bij ZN zijn ongeveer 95 mensen in dienst.

Het gaat om een dienstverband van 24-32 uur per week. Ons kantoor is goed bereikbaar met fiets, auto en OV. Wij bieden een collegiale en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen in een modern ingericht gebouw gericht op ontmoeten, in het groen aan de rand van Zeist. Wij hebben een open en informele cultuur, een platte organisatiestructuur met korte lijnen.

Verder mag je rekenen op:

 • Je begint met een jaarcontract, daarna is bij goed functioneren verlenging of omzetting naar onbepaalde tijd mogelijk.
 • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Werk je liever meer uur per week? Dan bouw je extra dagen op.
 • Je ontvangt een marktconform salaris afhankelijk van opleiding en ervaringen.
 • Fijne collega’s en een prima bereikbare kantoorwerkplek midden in de bossen van Zeist. Wij werken hybride, je kunt thuis werken en jouw collega’s ontmoeten in ons moderne kantoorpand om samen te werken, te brainstormen en voor creatieve processen.​
 • Helaas is het volgen van de opleiding tot Arts Maatschappij en gezondheid niet mogelijk.

Hebben we je interesse gewekt?
Wil jij als adviserend geneeskundige MSZ aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk maandag 15 november 2021 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Cyrille de Jong (manager team MSZ) 06 4208 77 55 of met Margot Redel (senior beleidsadviseur MSZ) 06 1111 25 49.

Voor algemene informatie over de vacature kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten

 • Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen een online test in te vullen of om een op  de functie gerichte, assessment te doen.

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk maandag 15 november 2021 via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie