Adviseur kwaliteitsregistraties met expertise op het vlak van financien en ICT

Het team Kwaliteit zoekt versterking! Word jij onze nieuwe collega?
Zorgverzekeraars Nederland staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Samen met de zorgverzekeraars en zorgkantoren werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. De verschillende teams binnen ZN vervullen hierin met elkaar een belangrijke rol.

Werk jij mee aan een betere beschikbaarheid van informatie over de kwaliteit van zorg in Nederland?
Kwaliteitsregistraties maken de kwaliteit van zorg inzichtelijk aan de hand van data uit het primaire zorgproces door het maken van betrouwbare vergelijkingen en analyses op landelijk niveau. Deze informatie gebruiken artsen, patiënten, zorgverzekeraars en anderen voor de verbetering van de kwaliteit van zorg voor de patiënt. In 2021 hebben landelijke partijen in de medisch specialistische zorg (MSZ) afspraken met elkaar gemaakt om beter regie te voeren op kwaliteitsregistraties. Daarin heeft ZN de taak gekregen van centrale financier van kwaliteitsregistraties. De landelijke afspraken hebben tot doel om de doelmatigheid van kwaliteitsregistraties en hun dataverwerkingsprocessen te verbeteren, databeschikbaarheid te vergroten en kosten te verlagen. De uitvoering van alle afspraken, waaronder de financierstaak voor ZN, is nieuw en complex. De uitdaging ligt in het met alle betrokken stakeholders gezamenlijk ontwikkelen, ontwerpen en realiseren van nieuwe en verbeterde dataprocessen en financieringsafspraken. Het belang van slagen is groot en urgent omdat patiënten, zorgverleners, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en toezichthouders de gegevens en informatie nodig hebben bij het maken van keuzes over goede en passende zorg.

Deze landelijke afspraken en financiersrol van ZN brengen nieuwe activiteiten met zich mee voor het team kwaliteit en elders binnen ZN. Daarom zoeken wij een ervaren adviseur kwaliteitsregistraties met expertises op het vlak van financiën en ICT, ter versterking van de portefeuille kwaliteitsregistraties. Als adviseur werk je nauw samen met collega’s in het team Kwaliteit, maar ook in afstemming met andere teams zoals het team Informatiebeleid, het team MSZ en het team Financiële Administratie.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken voor deze functie iemand die aantoonbare kennis en ervaring heeft op het terrein van inrichting, uitvoering en monitoring van financiële processen en het opstellen van business cases in een bewegende omgeving. Je bent kostenbewust vanuit focus op doelmatigheid en efficiëntie. Daarbij heb je oog voor compliance- en verantwoordingseisen. Ook heb je goede kennis van het informatielandschap in de zorg en ontwikkelingen op het terrein van informatie-uitwisseling in de zorg en de inrichting van zorgdata-infrastructuren. Je bent ervaren in het voeren van onderhandelingen met (landelijke) stakeholders. En bij voorkeur heb je ervaring met IT-procurement, zodat je goede financieringsafspraken maakt met de kwaliteitsregistraties en hun dataverwerkers.  Bovenal vind je het bevorderen van kwaliteit van zorg belangrijk en draag je graag bij aan de realisatie van de ZN visie op kwaliteit. Je moet in deze functie je op je dossiers richten én in verbinding staan met je collega’s én landelijke partijen om de ZN beleidsvisie vorm te geven en uit te voeren.

Wat heb je verder in huis?

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau       
  • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met de inrichting van financiële en administratieve processen, met compliance en verantwoordingen van financiën, met het opstellen en beoordelen van business cases, met het sluiten van (financierings-)overeenkomsten.            
  • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met data-uitwisseling en - verwerkingsprocessen in de zorg.           
  • Je bent organisatie- en omgevingssensitief met gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en bedreven in het creëren van draagvlak bij stakeholders.
  • Je kunt doortastend optreden en (mondeling en schriftelijk) informatie prettig en duidelijk overbrengen.
  • Je bent samenwerkingsgericht, kunt goed verbinding maken en staat open voor anderen.

Wie zijn wij?
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met onze leden werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. Wij zoeken de samenwerking met onder andere patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. ZN staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Met op dit moment hoog op de agenda: alle actuele en de meer langdurige gevolgen van de COVID-19 crisis. De verschillende teams binnen onze organisatie vervullen hierin een belangrijke rol. De kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen zijn belangrijk voor ZN en haar medewerkers. Bij ZN zijn ongeveer 95 mensen in dienst.

Ons aanbod:
Wij bieden een collegiale en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wij hebben een open en informele cultuur, met veel aandacht voor de balans tussen werk en privé. We hanteren een platte organisatiestructuur met korte lijnen.

Wij werken vanwege de coronamaatregelen momenteel vooral thuis en faciliteren dit uitstekend. We hopen op korte termijn om mooie kantoor weer te kunnen gebruiken. We zijn goed bereikbaar met fiets, auto en OV en beschikken over een onlangs opnieuw ingericht gebouw, gericht op te ontmoeten, in het groen aan de rand van Zeist.

Verder mag je rekenen op:

  • Een salaris tussen € 3.645,00 en € 6.488,00 bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring. Je begint met een jaarcontract, daarna is een verlenging of omzetting naar onbepaalde tijd mogelijk.
  • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Werk je liever meer dan 36 uur per week? Dan bouw je extra dagen op.
  • Fijne collega’s en een prima bereikbare kantoorwerkplek midden in de bossen van Zeist. Fijne collega’s en een prima bereikbare kantoorwerkplek midden in de bossen van Zeist. Wij werken hybride, je kunt thuis werken en jouw collega’s ontmoeten in ons moderne kantoorpand om samen te werken, te brainstormen en voor creatieve processen.

Hebben we je interesse gewekt?
Hebben we je interesse gewekt? Wil jij als adviseur kwaliteitsregistraties aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk zondag 12 december 2021 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Let op: op donderdagmiddag 16 december houden we de eerste selectiegesprekken!                                                                          Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Monique te Velthuis (06-430 66 547).

Voor algemene informatie over de vacature kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten

  • Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen een online test in te vullen of om een op  de functie gerichte, assessment te doen.

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk zondag 12 december 2021 via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe. Let op: op donderdagmiddag 16 december houden we selectiegesprekken!                   

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie