Beleidsadviseur Fraudebeheersing

Heb jij een neus voor fraudebestrijding in de gezondheidszorg en wil je samen met relevante stakeholders hieraan bijdragen?

Zorgverzekeraars Nederland zoekt een ervaren beleidsadviseur voor het team Fraudebeheersing

Het team Fraudebeheersing van ZN zorgt samen met medewerkers van zorgverzekeraars en zorgkantoren voor een zo goed mogelijke samenwerking op het gebied van fraudebeheersing. Het gaat hierbij om zowel de operationele samenwerking (fraudeonderzoeken, informatie-uitwisseling, richtlijnen en opleiding) als om beleidsmatig samenwerken met elkaar en andere partijen in de keten. Hierbij zorgen zij ervoor dat er zo min mogelijk fraudemogelijkheden zijn en dat eventuele gepleegde fraude wordt opgespoord en teruggevorderd.

Jouw (dagelijkse) werkzaamheden

 • Je volgt relevante ontwikkelingen op het terrein van fraudebeheersing in de zorg en werkt aan gezamenlijke standpunten over een efficiënte en effectieve aanpak van fraude in de zorg.
 • Samen met je collega’s coördineer je beleidsvorming en ondersteun je diverse uitvoeringsactiviteiten van en met onze leden.
 • Je werkt samen met de zorgverzekeraars en andere partijen aan goed werkende afspraken en geeft namens de zorgverzekeraars input voor nieuwe effectieve regelgeving.
 • In de praktijk betekent dit dat je:
  • overleg voert met zorgverzekeraars en andere partijen
  • zelf overleggen organiseert, voorbereidt en voorzit
  • documenten zoals wetsvoorstellen of Kamerstukken leest en
  • informatie en standpunten zo goed mogelijk verwoordt, zowel op papier (notities, mails) als mondeling (overleggen, presentaties).

Jouw profiel
Wij zoeken een ervaren beleidsadviseur (m/v) voor 36 uur per week (= 1,0 fte, iets minder is bespreekbaar) die aantoonbare affiniteit heeft met fraudebeheersing in de zorg. In de rol van beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor jouw eigen onderwerpen binnen het brede terrein van de fraudebeheersing. Je kunt als ervaren beleidsadviseur samen met onze leden de beleidsvorming in een politiek-bestuurlijke omgeving beïnvloeden. Je schrikt dan ook niet terug van complexe, strategische vraagstukken en een veelheid aan onderwerpen. Behalve dat je goed zelfstandig kunt werken, ben je in staat om heldere doelen te stellen en heb je een verbindende rol binnen het team, naar de leden en naar de externe partijen waarmee we samenwerken.

Deze soft-skills heb jij in huis

 • Je bent een netwerker, kunt goed samenwerken en bent verbindend. In deze rol heb je frequent contact met onze samenwerkingspartners zoals de NZa, iSZW, IGJ, OM, ministerie van VWS, VNG en het Verbond van Verzekeraars.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid, je doet je werk met bezieling en bent enthousiasmerend en proactief.
 • Je kunt doortastend optreden en goed overbrengen wat je vindt en waarom.
 • Je kunt zowel informatie structureren als belangen inschatten en afwegen.
 • Je hebt een heldere communicatiestijl, je bent bedreven in het geven van mondelinge presentaties en in het maken van piramidaal opgebouwde verhaallijnen.
 • Je kunt omgaan met weerstand, laat je niet snel uit het veld slaan en als een ingeslagen weg niet effectief blijkt, ben je in staat om op creatieve wijze met alternatieven te komen.
 • Je kunt koers houden, ook als je niet zelf aan het stuur zit.

Deze hard-skills breng jij mee

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een beleidsmatige functie op het gebied van fraudebeheersing en/of in de zorg.
 • Aantoonbare affiniteit met de onderwerpen integriteit, controle en/of fraudebeheersing.
 • Omdat we goed moeten kunnen overbrengen wat we doen (standpunten, maar ook trends en data), is het een pré als je zowel kwalitatieve als kwantitatieve gegevens kunt omzetten naar bruikbare, leesbare en liefst ook visuele informatie.
 • Powerpoint skills/ maken van visuals is een pré.
 • Ervaring met projectmatig werken.

Over het team
In het team Fraudebeheersing heb je straks vier directe collega’s: twee beleidsadviseurs, een aankomend beleidsadviseur en een ondersteunende secretaresse. Je werkt ook met een manager, die op afstand vinger aan de pols van het team houdt. Het team werkt zeer zelfstandig en bepaalt onderling welke taken wanneer worden opgepakt, hoe en door wie. De teamleden streven er hierbij naar de taakverdeling zoveel mogelijk te laten aansluiten bij de kwaliteiten én voorkeuren van de collega’s. We voelen ons allemaal verantwoordelijk voor het gezamenlijk eindresultaat en ondersteunen elkaar dus ook waar dat nuttig is. Tot slot hebben we, uiteraard, ook nadrukkelijk oog voor elkaar als personen en ontmoeten we elkaar af en toe ook in een informele setting.

Over ZN
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met haar leden werkt ze aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden.

ZN zoekt en heeft intensieve samenwerking met o.a. patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. ZN staat midden in het debat over de ontwikkeling, verbetering en betaalbaarheid van de Nederlandse gezondheidszorg.

De verschillende teams binnen ZN vervullen hierin een belangrijke rol. De kernwaarden ‘verbinden, vertrouwen en vernieuwen’ zijn belangrijk voor ZN en haar 95 medewerkers. De cultuur is zeer collegiaal, informeel, gedreven en plezierig. Hier lees je de meer over de ambities van ZN voor de komende jaren.

Wat bieden wij jou?

 • Het gaat bij deze vacature om in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar; voor 36 uur per week. Minder uren is bespreekbaar. Bij goed functioneren is op termijn een dienstverband voor onbepaalde tijd mogelijk.
 • Wij bieden een collegiale, informele en dynamische en hybride werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen vanuit ons moderne, transparante gebouw in het groen aan de rand van Zeist. Ons kantoorpand is goed bereikbaar met auto en OV. Er is een platte organisatiestructuur en de lijnen zijn kort.
 • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen. Een salaris tussen € 3.645 tot € 6.480 bruto per maand op fulltime basis, afhankelijk van je ervaring.
 • Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden.
 • We werken door COVID-19 momenteel vanaf huis. ZN faciliteert dit uitstekend. Daarnaast kun je jouw collega’s ontmoeten in ons moderne kantoorpand om samen te werken, te brainstormen en voor creatieve processen.​ Ons kantoor is goed bereikbaar met fiets, auto en OV.

Interesse of vragen
Wil jij als beleidsadviseur aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk vrijdag 18 februari 2022 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Marieke Koken (beleidsadviseur Fraudebeheersing) bereikbaar via 030 69 88 356 of Cyrille de Jong (manager Fraudebeheersing) 06 4208 77 55.

Voor algemene informatie over de vacature kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten

 • Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen een online test in te vullen of om een op  de functiegerichte assessment te doen.
 • Voor deze functie moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben.

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk vrijdag 18 februari 2022 via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.