Beleidsadviseur GGZ

Wil jij als Beleidsadviseur GGZ voor Zorgverzekeraars Nederland meewerken aan het verbeteren van de mentale gezondheid van NL?

Dan zoeken wij jou!

Als beleidsadviseur GGZ volg je de ontwikkelingen binnen de eigen beleidsterreinen en anticipeer je daarop. Je bent bedreven in het beïnvloeden van strategische beleidsvorming in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving en een kei in stakeholdermanagement. Je werkt op het knooppunt van het overleg met de leden (de zorgverzekeraars) en met de vele vertegenwoordigers van zorgaanbieders, beroepsgroepen, patiënten, consumenten en overheid. In deze rol richt je op zowel strategische onderwerpen, maar heb je ook een praktische hands-on mentaliteit om acute brandjes te blussen. Je behartigt de belangen van de leden van ZN.

Je (dagelijkse) werkzaamheden bestaan uit

 • Je bereidt bestuurlijke overleggen voor met alle stakeholders die actief zijn in de GGZ-sector. Je gesprekspartners bevinden zich vaak op senior, bestuurlijk of directieniveau. Bestuurlijk levellen gaat jou gemakkelijk af.
 • Daarnaast stel je (beleids)notities op, adviseer je de verschillende overleggremia met stakeholders en onderhoud proactief je de contacten binnen je eigen netwerk.
 •  Je hebt oog voor de brede strategische ontwikkelingen binnen ZN  en verbind je waar nodig de aandachtsgebieden van het team met de andere teams.
 • Binnen ZN en bij de leden is veel kennis en expertise aanwezig. Jij bent in staat deze aan elkaar te verbinden en om te zetten in daadwerkelijke acties en gedragen voorstellen te doen richting de leden.

Jouw profiel
Wij zoeken een beleidsadviseur met minimaal  vijf jaar relevante werkervaring, bij voorkeur met affiniteit met de GGZ-sector. Je hebt lef, durf en doorzettingsvermogen nodig om echt het verschil te maken op zowel toegang, betaalbaarheid en kwaliteit. Bovendien krijg je energie om op zoek te gaan naar creatieve oplossingen. Je hebt een bewezen trackrecord binnen het brede domein van (GGZ) zorg en bij voorkeur ervaring binnen het sociaal domein.

Deze soft skills heb jij in huis

 • Je bent organisatie- en omgevingssensitief, hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en bent bedreven in het creëren van draagvlak bij stakeholders.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid, je hebt drive en bent enthousiasmerend en proactief.
 • Je bent een conceptuele denker. Dat betekent dat buiten gebaande paden durft te denken, je bent altijd op zoek naar creatieve oplossingen.
 • Je hebt een heldere communicatiestijl, je bent bedreven in het geven van mondelinge presentaties op bestuursniveau en in het maken van piramidaal opgebouwde verhaallijnen.
 • Je kunt omgaan met weerstand, laat je niet snel uit het veld slaan en als een ingeslagen weg niet effectief blijkt, ben je in staat om op creatieve wijze met alternatieven te komen.
 • Je kunt goed samenwerken en bent verbindend.

 

Deze hard skills breng jij mee

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Kennis van en ervaring met het zorgstelsel, een bewezen trackrecord en relevant netwerk in dit werkveld
 • Omdat we ons beleid zoveel mogelijk baseren op trends, analyses en objectieve data, is het een pré als je je betoog goed kunt onderbouwen met (Vektis-)data en je kwalitatieve en kwantitatieve data handig kunt combineren en vaardig om kunt zetten in bruikbare en leesbare informatie
 • Sterke powerpoint skills/ maken van visuals
 • Ervaring met projectmatig werken

 

Over ZN
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met haar leden werkt ze aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden.

ZN zoekt en heeft intensieve samenwerking met o.a. patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. ZN staat midden in het debat over de ontwikkeling, verbetering en betaalbaarheid van de Nederlandse gezondheidszorg.

De verschillende teams binnen ZN vervullen hierin een belangrijke rol. De kernwaarden ‘verbinden, vertrouwen en vernieuwen’ zijn belangrijk voor ZN en haar 95 medewerkers. De cultuur is zeer collegiaal, informeel, gedreven en plezierig. Hier lees je de meer over de ambities van ZN voor de komende jaren.

Over het  team GGZz
Het team GGZ (6 (senior)beleidsadviseurs) werkt in nauwe samenwerking met de leden vanuit een strategische lange termijnvisie op GGZ-zorg op zowel inhoud als proces binnen de driehoek kwaliteit, toegang en betaalbaarheid van passende zorg. Het team werkt in kwartaalcycli toe naar resultaten. Binnen ZN ben je daarbij een belangrijke linkin-pin tussen alle belanghebbenden in het veld en is de verzekerde / patiënt de centrale persoon waarin we elkaar vinden. Dit betekent laveren tussen visionair bezig zijn en praktische beleidsimplementatie. Het afgelopen jaar is bijvoorbeeld hard gewerkt aan de invoering van het Zorgprestatiemodel (nieuwe bekostiging voor de ggz), maar zijn ook belangrijke stappen gezet als het gaat om visie op het bevorderen van mentale gezondheid. Daarbij is het steeds meer van belang dat we onze visie en ons beleid zoveel mogelijk baseren op trends, analyses en objectieve data en dat vereist handig combineren van kwalitatieve en kwantatieve (Vektis-)data.  

Ggz heeft op dit moment prioriteit binnen ZN. Als de situatie erom vraagt, zullen we jouw kennis en kwaliteiten inzetten op een ander beleidsterrein binnen de organisatie.

Wat bieden wij jou?

 • Het gaat bij deze vacature om in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar; voor 36 uur per week. Bij goed functioneren is op termijn een dienstverband voor onbepaalde tijd mogelijk.
 • Wij bieden een collegiale, informele en dynamische en hybride werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen vanuit ons moderne, transparante gebouw in het groen aan de rand van Zeist. Ons kantoorpand is goed bereikbaar met auto en OV. Er is een platte organisatiestructuur en de lijnen zijn kort.
 • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen. Een salaris tussen € 3.645 – € 6.488 bruto per maand op fulltime basis, afhankelijk van je ervaring.
 • Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden.
 • Wij werken hybride, je kunt thuis werken en jouw collega’s ontmoeten in ons moderne kantoorpand om samen te werken, te brainstormen en voor creatieve processen.

Interesse of vragen
Wil jij als beleidsadviseur aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk vrijdag 14 januari 2022 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Jaap van der Rijst (senior beleidsadviseur GGZ) bereikbaar via 06-144 89 893 of Caroline Mulderij (MT lid ZN ), bereikbaar via 06-430 66 538.

Voor algemene informatie over de vacature kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten

 • Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen een online test in te vullen of om een op  de functiegerichte assessment te doen.
 • Solliciteren?
  Doe dit uiterlijk vrijdag 14 januari 2022 via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie