Beleidsadviseur uitvoering inrichting processen zorgverzekering


Het team Informatiebeleid en Uitvoering van ZN zoekt versterking! Word jij onze nieuwe collega?
Zorgverzekeraars Nederland staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Samen met de zorgverzekeraars en zorgkantoren werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. De verschillende teams binnen ZN vervullen hierin met elkaar een belangrijke rol.

Het team Informatiebeleid en Uitvoering draagt hier aan bij door beleidsontwikkelingen voor de zorgverzekeraars te vertalen naar de uitvoeringspraktijk. Het is belangrijk dat aanpassingen zorgvuldig en tijdig plaatsvinden in de keten tussen zorgverzekeraars en andere ketenpartners. Ook moeten de ketenprocessen zo efficiënt mogelijk ingericht worden, zodat de administratieve lasten zo laag mogelijk zijn. Denk hierbij onder meer aan het inrichten van declaratieprocessen, het ontwikkelen van machtigingenportalen, vormgeving van informatie-uitwisselingen met diverse partijen en werken aan de vermindering van administratieve lasten.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een ervaren, betrokken  en resultaatgerichte beleidsadviseur (m/v) die ons team Informatiebeleid en Uitvoering voor 36 uur per week komt versterken. Je functioneert als beleidsadviseur op het knooppunt van het overleg met de leden (de zorgverzekeraars) en met de vele vertegenwoordigers van zorgaanbieders, Nederlandse Zorgautoriteit en overheid. We zoeken dan ook iemand met lef die het leuk vindt op zoek te gaan naar creatieve oplossingen en het aangaan van nieuwe verbindingen.

Je hebt een vlotte pen en gaat makkelijk het gesprek aan, met zowel onze leden als externe stakeholders. Je weet om te gaan met complexe en dynamische situaties, met veel verschillende betrokkenen en belangen. Je kunt de juiste mensen op het juiste moment betrekken.

Wat heb je verder in huis?

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en minimaal drie jaar ervaring in dit werkveld, bij voorkeur als business analist of een vergelijkbare functie.
 • Je hebt kennis van procesinrichting en standaardisatie.
 • Je bent en werkt gestructureerd, resultaatgericht en kunt kaders stellen en projectmatig werken in een complexe omgeving met veelal tegenstrijdige belangen.
 • Je kunt zelfstandig werken en standpunten met overtuigingskracht brengen.
 • Je hebt een brede interesse in het zorgveld en je hebt een helicopterview.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid die een goed gevoel heeft voor (bestuurlijke) verhoudingen.
 • Je bent een goede teamspeler, zowel intern als extern gericht op verbinding en samenwerking.

Wie zijn wij?
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met onze leden werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. Wij zoeken de samenwerking met onder andere patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. ZN staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Met op dit moment hoog op de agenda: alle actuele en de meer langdurige gevolgen van de COVID-19 crisis. De verschillende teams binnen onze organisatie vervullen hierin een belangrijke rol. De kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen zijn belangrijk voor ZN en haar medewerkers en staan ook centraal in onze Ambitie 2025. Bij ZN zijn ongeveer 95 mensen in dienst.

Ons aanbod:
Het gaat om een dienstverband van 36 uur per week. Ons kantoor is goed bereikbaar met fiets, auto en OV. Wij bieden een collegiale en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen in een modern ingericht gebouw in het groen aan de rand van Zeist. Wij hebben een open en informele cultuur, een platte organisatiestructuur met korte lijnen.  

Verder mag je rekenen op:

 • Een salaris tussen € 3.560,00 en € 6.336,00  bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring. Je begint met een jaarcontract, daarna is bij goed functioneren verlenging of omzetting naar onbepaalde tijd mogelijk.
 • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Werk je liever meer dan 36 uur per week? Dan bouw je extra dagen op.
 • F​ijne collega’s en een prima bereikbare kantoorwerkplek midden in de bossen van Zeist. We werken door COVID-19 op dit moment vanaf huis. ZN faciliteert dit uitstekend. Daarnaast kun je jouw collega’s ontmoeten in ons moderne kantoorpand om samen te werken, te brainstormen en voor creatieve processen.

Hebben we je interesse gewekt?
Wil jij als beleidsadviseur Uitvoering aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk maandag 26 april 2021 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Cyrille de Jong (manager) 06 420 87 755  of met Anne Pino (beleidsadviseur Informatiebeleid en Uitvoering) 06 319 79 885. Verder vind je ook informatie in het functieprofiel ‘ beleidsadviseur’ en de bijbehorende competenties.

Voor algemene informatie over ZN of onze sollicitatieprocedure kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten

 • Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen een online test in te vullen of om een op  de functie gerichte, assessment te doen.
 • We hebben de intentie om de sollicitatiegesprekken te plannen op 11 mei a.s.

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk maandag 26 april 2021 via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie