Beleidsondersteuner dure geneesmiddelen

ZN zoekt versterking op het dossier dure geneesmiddelen in de ziekenhuizen. Word jij onze nieuwe collega?

Zorgverzekeraars Nederland staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Samen met de zorgverzekeraars en zorgkantoren werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. De verschillende teams binnen ZN vervullen hierin met elkaar een belangrijke rol.

Zorgverzekeraars hebben de maatschappelijke taak om de zorg betaalbaar te houden en gelijke toegang te bevorderen voor alle verzekerden in Nederland. Het team Dure Geneesmiddelen werkt in nauwe samenwerking met de zorgverzekeraars aan het verbeteren van de toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van dure geneesmiddelen.

Naast de ontwikkeling van nieuw gezamenlijk beleid op dat vlak, zijn er bij ZN ook twee operationele teams:

 1. De Commissie Beoordeling Add-on Geneesmiddelen (CieBAG): medisch adviseurs en adviserend apothekers van zorgverzekeraars beoordelen nieuwe dure geneesmiddelen, toetsen deze aan de stand der wetenschap en praktijk en bevorderen de kwaliteit en doelmatigheid van zorg.
 2. Het Clean Team: een multidisciplinair team van zorgverzekeraars maakt landelijke prijsafspraken met farmaceuten ter bevordering van de toegankelijkheid en betaalbaarheid van dure  geneesmiddelen.

Vanuit ZN ondersteunt de beleidsondersteuner dure geneesmiddelen beide teams op de uitvoerende zaken. Door de toename van werkzaamheden is er bij beide teams behoefte aan extra ondersteuning om diverse processen beter en meer gecoördineerd te laten verlopen.

Wie zoeken wij?
Voor ons team Dure Geneesmiddelen zoeken wij een beleidsondersteuner dure geneesmiddelen (m/v) voor gemiddeld 36 uur per week.

Je gaat onder andere de volgende taken vervullen:

 • Voorbereiden van CieBAG en Clean Team vergaderingen, de verslaglegging van de vergadering verzorgen en de actiepunten beleggen.
 • Plannen en voorbereiden van reguliere bijeenkomsten met externe partijen, de verslaglegging verzorgen en onderhouden van de contacten.
 • Actualiseren van diverse databestanden die essentieel zijn voor een goede uitvoering van de CieBAG en Clean-team activiteiten.
 • Verwerken en makkelijk toegankelijk maken van informatie voor zorgverzekeraars.
 • Het bijhouden van alle gemaakte landelijke afspraken, het ondersteunen van de zorgverzekeraars bij een goede naleving van de aangegane verplichtingen en handhaving van deadlines.
 • Bijdrage leveren aan het verbeteren en borgen van de (ondersteunende) processen.


Je hebt kennis van de geneesmiddelenmarkt, je werkt nauwgezet en zelfstandig. Je bent pro-actief, kan goed samenwerken, weet hoe planningen te maken en overzicht te houden in lopende processen. Je hebt uitstekende kennis van Excel en bij voorkeur ook van SharePoint. Je maakt met gemak goed leesbare presentaties en overzichten.

Daarnaast spreekt onze Ambitie 2025 jou aan. Je bent verder ook nog flexibel en voelt je verantwoordelijk voor het resultaat. Sluit deze tekst bij jou aan, dan ben jij mogelijk onze nieuwe collega. Gezien de gevoeligheid van de onderwerpen wordt er getoetst op conflicterende belangen en is een geheimhoudingsovereenkomst onderdeel van de arbeidsovereenkomst.

Wat heb je verder in huis

 • Minimaal een afgeronde opleiding hbo-opleiding met bedrijfskundige achtergrond of met affiniteit voor de zorg (bijvoorbeeld farmakunde).
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met projectmatig werken.
 • Bij voorkeur ervaring en affiniteit met beleidsondersteunende taken.
 • Je kunt goed samenwerken en je hebt goede contactuele vaardigheden.
 • Je houdt overzicht en hebt een hands-on mentaliteit.

Wie zijn wij?
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met onze leden werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. Wij zoeken de samenwerking met onder andere patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. De kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen zijn belangrijk voor ZN en haar medewerkers. Bij ZN zijn ongeveer 95 mensen in dienst.

Ons aanbod
Het gaat om een dienstverband van 36 uur per week. Ons kantoor is goed bereikbaar met fiets, auto en OV. Wij bieden een collegiale en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen in een modern ingericht gebouw gericht op ontmoeten, in het groen aan de rand van Zeist. Wij hebben een open en informele cultuur, een platte organisatiestructuur met korte lijnen.

Verder mag je rekenen op:

 • Een salaris tussen € 2.820,00 en €4.844,00 bruto per maand, bij een fulltime dienstverband (36 uur). Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring. Je begint met een jaarcontract, daarna is bij goed functioneren verlenging mogelijk.
 • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Werk je liever meer dan 36 uur per week? Dan bouw je extra dagen op.
 • Fijne collega’s en een prima bereikbare werkplek midden in de bossen van Zeist. Deze centraal gelegen werkomgeving is jouw vaste uitvalbasis. ​ We werken door COVID op dit moment vanaf huis. ZN faciliteert dit uitstekend. Daarnaast kun je jouw collega’s ontmoeten in ons moderne kantoorpand om samen te werken, te brainstormen en voor creatieve processen. 

Hebben we je interesse gewekt?
Wil jij als beleidsondersteuner dure geneesmiddelen aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk maandag 5 september 2021 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Marleen Kars, (030) 698 82 25.

Voor algemene informatie over de vacature kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten
Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen een online test in te vullen of om een op de functiegericht assessment te doen.

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk maandag 5 september 2021 via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie