Ervaren beleidsadviseur medisch specialistische zorg / acute zorg

Wil jij meewerken aan het verbeteren en toekomstbestendig maken van medisch specialistische zorg (MSZ) en acute zorg?

Het team MSZ van ZN zoekt een ervaren en enthousiaste beleidsadviseur die zich graag vastbijt in complexe vraagstukken!

Je (dagelijkse) werkzaamheden bestaan uit

 • In de rol van beleidsadviseur houdt je je bezig met strategische beleidsontwikkeling, belangenbehartiging, afstemming en onderhandelingen op koepelniveau. De verdeling van de dossiers vindt in onderling collegiaal overleg plaats.
 • Je bent verantwoordelijk voor jouw eigen dossiers en houdt zelfstandig het overzicht (strategisch/beleidsmatig/politiek) op verschillende belangrijke en ingewikkelde aandachtsgebieden; waar nodig in overleg met het team, manager en/of de directie.
 • Je hebt  frequent contact met onze leden en met externe stakeholders zoals VWS, NZa, NVZ, NFU en FMS.

Jouw profiel
Jouw hart gaat sneller kloppen van het verbeteren en toekomstbestendig maken van de zorg in Nederland. Als beleidsadviseur beïnvloedt je samen met onze leden de strategische beleidsvorming in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving. Je hebt kennis van de medisch specialistische zorg.

Deze soft-skills heb jij in huis

 • Je bent resultaatgericht op je eigen dossiers en op de ontwikkeling van het team.
 • Je houdt ervan je vast te bijten in complexe vraagstukken en weet van aanpakken.
 • Je hebt oog voor detail, maar ziet ook het grote plaatje. Je kan heldere doelen stellen en je maakt verbinding met anderen om hen te enthousiasmeren en overtuigen.
 • Jebent organisatie- en omgevingssensitief, hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en bent bedreven in het creëren van draagvlak bij stakeholders.
 • Je hebt een heldere communicatiestijl, je bent bedreven in het geven van mondelinge presentaties op bestuursniveau en in het maken van piramidaal opgebouwde verhaallijnen.
 • Je kunt omgaan met weerstand, laat je niet snel uit het veld slaan en als een ingeslagen weg niet effectief blijkt, ben je in staat om op creatieve wijze met alternatieven te komen.
 • Je bent een kei in samenwerken en een echte teamplayer.

Deze hard-skills breng jij mee

 • Voor deze functie is een academisch werk- en denkniveau vereist.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als beleidsadviseur of een vergelijkbare functie.
 • Kennis van en ervaring met het zorgstelsel, een bewezen trackrecord en relevant netwerk in dit werkveld.
 • Omdat we ons beleid waar mogelijk baseren op trends, analyses en objectieve data, is het een pré als je je betoog goed kunt onderbouwen met (Vektis-)data en je kwalitatieve en kwantitatieve data handig kunt combineren en vaardig om kunt zetten in bruikbare en leesbare informatie.
 • Sterke powerpoint skills/ maken van visuals.
 • Ervaring met projectmatig werken.

Over het team
Het ervaren en betrokken team bestaat uit 1 senior beleidsadviseur, 4 beleidsadviseurs, 2 adviserend geneeskundigen en een secretaresse. De sfeer binnen het team is zeer collegiaal en men weet goed samen te werken.

Het team richt zich op de medisch specialistische zorg (MSZ) en acute zorg. De MSZ is een belangrijk onderdeel van de zorg in Nederland, waar jaarlijks binnen de Zorgverzekeringswet het meeste geld aan besteed wordt. Thema’s waar wij nu aan werken zijn onder meer het Hoofdlijnenakkoord, passende zorg, juiste zorg op de juiste plek, inrichting van het acute zorglandschap, doorontwikkeling van het prestatiesysteem en actueel de vormgeving van financiële regelingen in relatie tot COVID.

Het team MSZ van ZN ondersteunt de zorgverzekeraars om deze ontwikkelingen vorm te geven. Het team houdt zich onder meer bezig met strategische beleidsontwikkeling, belangenbehartiging, afstemming en onderhandelingen op koepelniveau, vraagstukken rondom bekostiging en kostprijzen en beoordeling van zorgrichtlijnen.

MSZ en acute zorg hebben op dit moment prioriteit binnen ZN. Als de situatie erom vraagt, zullen we jouw kennis en kwaliteiten inzetten op andere (sectoroverstijgende) beleidsterreinen binnen de organisatie.

Over ZN
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met haar leden werkt ze aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden.

ZN zoekt en heeft intensieve samenwerking met o.a. patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. ZN staat midden in het debat over de ontwikkeling, verbetering en betaalbaarheid van de Nederlandse gezondheidszorg.

De verschillende teams binnen ZN vervullen hierin een belangrijke rol. De kernwaarden ‘verbinden, vertrouwen en vernieuwen’ zijn belangrijk voor ZN en haar 95 medewerkers. De cultuur is zeer collegiaal, informeel, gedreven en plezierig. Hier lees je de meer over de ambities van ZN voor de komende jaren.

Wat bieden wij jou?

 • Het gaat om een dienstverband van 36 uur per week.
 • Een salaris tussen € 3.645 tot € 6.488 bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring. Je begint met een jaarcontract, daarna wordt dit bij goed functioneren omgezet naar onbepaalde tijd.
 • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Werk je liever meer dan 36 uur per week? Dan bouw je extra vakantiedagen op.
 • Wij bieden een collegiale en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen in een modern ingericht gebouw gericht op ontmoeten, in het groen aan de rand van Zeist. Ons kantoor is goed bereikbaar met fiets, auto en OV. Wij hebben een open en informele cultuur, een platte organisatiestructuur met korte lijnen.
 • Wij werken hybride. Je kunt thuis werken en jouw collega’s ontmoeten in ons moderne kantoorpand om samen te werken en te brainstormen.

Interesse of vragen
Wil jij als beleidsadviseur MSZ aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk vrijdag 1 april 2022 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Cyrille de Jong (manager) 06 4208 77 55 of Margot Redel (senior beleidsadviseur) 06 1111 25 49

Voor algemene informatie over de vacature kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk vrijdag 1 april 2022 via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie