Ervaren beleidsadviseur team Fraudebeheersing

Het team Fraudebeheersing zoekt versterking! Word jij onze nieuwe collega?

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Samen met de zorgverzekeraars en zorgkantoren werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. De verschillende teams binnen ZN vervullen hierin met elkaar een belangrijke rol.

Zorgverzekeraars en zorgkantoren voeren respectievelijk de Zorgverzekeringswet en de Wet Langdurige Zorg uit. Hierbij zorgen zij ervoor dat er zo min mogelijk fraudemogelijkheden zijn en dat eventuele gepleegde fraude wordt opgespoord en teruggevorderd. Het team Fraudebeheersing van ZN zorgt, samen met medewerkers van zorgverzekeraars en zorgkantoren, voor een zo goed mogelijke samenwerking op het gebied van fraudebeheersing. Het gaat om zowel de operationele samenwerking (fraudeonderzoeken, informatie-uitwisseling, richtlijnen, opleiding) als om beleidsmatig samenwerken met elkaar en met de andere partijen in de keten.

ZN vertegenwoordigt zorgverzekeraars en zorgkantoren in overleggen met externe partijen zoals de NZa, iSZW, IGJ, OM, ministerie van VWS, VNG en het Verbond van Verzekeraars. ZN volgt de ontwikkelingen op ons terrein en werkt aan gezamenlijke standpunten en een efficiënte en effectieve aanpak van fraude in de zorg. Dit doen wij door het coördineren van beleidsvorming en ondersteunen van diverse uitvoeringsactiviteiten van en met onze leden.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een ervaren beleidsadviseur (m/v) voor 28,8 uur per week (= 0,8 fte) die in het bijzonder kennis heeft van fraudebeheersing in de zorg. In de rol van beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor jouw eigen onderwerpen. Welke onderwerpen dat precies zijn, bepaal je in onderling collegiaal overleg. Daarnaast ben je in staat om heldere doelen te stellen en heb je een verbindende rol binnen het team, naar de leden en naar met de externe partijen waarmee we samenwerken.

Je bent iemand met minimaal drie jaar ervaring in een beleidsmatige functie op het gebied van fraudebeheersing en/of in de zorg. Je schrikt niet terug van complexe, strategische vraagstukken en werkt op een collegiale en plezierige manier. Je hebt daarnaast bij uitstek verbindende kwaliteiten.

Je hebt frequent contact met onze samenwerkingspartners zoals de NZa, iSZW, IGJ, OM, ministerie van VWS, VNG en het Verbond van Verzekeraars. Je kunt als ervaren beleidsadviseur samen met onze leden de strategische beleidsvorming in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving beïnvloeden.

Wat heb je verder in huis?

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare ervaring met de onderwerpen integriteit, controle en/of fraudebeheersing.
 • Minimaal drie jaar ervaring in een beleidsmatige functie op het gebied van fraudebeheersing en/of in de zorg.
 • Je legt kunt goed verbinding maken met anderen en staat open voor anderen.
 • Je kunt zowel informatie structureren als belangen inschatten en afwegen.
 • Je kunt doortastend optreden en goed overbrengen wat je vindt en waarom.
 • Je kunt informatie prettig en duidelijk overbrengen (mondeling en schriftelijk).
 • Je beheerst de competenties die wij hebben verbonden aan de functie van (beleids-) adviseur op minimaal niveau 2.

Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat onze Ambitie 2025  jou aanspreekt. Ook zoeken we naar iemand met een positieve instelling die goed kan acteren in een dynamische omgeving waarin een diversiteit aan onderwerpen speelt.

Algemene informatie over ZN de branchevereniging:

Wie zijn wij?
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met onze leden werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. Wij zoeken de samenwerking met onder andere patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. ZN staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Met dit jaar hoog op de agenda: alle actuele en de meer langdurige gevolgen van de COVID-19 crisis. De verschillende teams binnen onze organisatie vervullen hierin een belangrijke rol. De kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen zijn belangrijk voor ZN en haar medewerkers. Bij ZN zijn ongeveer 95 mensen in dienst.

Ons aanbod;
Het gaat om een dienstverband van 0,8 fte (28,8 uur per week). Wij bieden een collegiale en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wij hebben een open en informele cultuur, met veel aandacht voor de balans tussen werk en privé. We hanteren een platte organisatiestructuur met korte lijnen.

Wij werken vanwege de coronamaatregelen momenteel vooral thuis en faciliteren dit uitstekend. We hopen op korte termijn om mooie kantoor weer te kunnen gebruiken. We zijn goed bereikbaar met fiets, auto en OV en beschikken over een onlangs opnieuw ingericht gebouw, gericht op ontmoeten, in het groen aan de rand van Zeist

Verder mag je rekenen op:

 • Een salaris tussen € 3.560 en € 6.336  bruto per maand, bij een fulltime dienstverband (= 36 uur). Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring. Je begint met een jaarcontract, daarna is bij goed functioneren verlenging of omzetting naar onbepaalde tijd mogelijk.
 • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Fijne collega’s en een prima bereikbare kantoorwerkplek midden in de bossen van Zeist. Hier kun je jouw collega’s ontmoeten in ons moderne kantoorpand om samen te werken, te brainstormen en voor creatieve processen.

Hebben we je interesse gewekt?
Wil jij als ervaren beleidsadviseur fraudebeheersing aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk maandag 17 mei 2021 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Marieke Koken (beleidsadviseur Fraudebeheersing) 030 698 83 56 of met Cyrille de Jong (manager) 06 420 87 755.

Voor algemene informatie over de vacature kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten

 • Voor deze functie moet je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) hebben
 • Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen een online test in te vullen of om een op de functie gerichte assessment te doen

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk maandag 17 mei 2021 via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.