Ervaren beleidsadviseur team MSZ


Het team MSZ van ZN zoekt een ervaren beleidsadviseur met uitstekende verbindende kwaliteiten! Word jij onze nieuwe collega?
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Samen met de zorgverzekeraars en zorgkantoren werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. De verschillende teams binnen ZN vervullen hierin met elkaar een belangrijke rol.

Het team MSZ richt zich op de Medisch Specialistische Zorg (MSZ). Dit is een belangrijk onderdeel van de zorg in Nederland waar jaarlijks binnen de Zorgverzekeringswet het meeste geld aan besteed wordt. Binnen het team spelen vele belangrijke ontwikkelingen. Thema’s waar wij nu aan werken zijn onder meer de uitvoering van de afspraken uit het Hoofdlijnen akkoord, de juiste zorg op de juiste plaats, de inrichting van de acute zorg, de doorontwikkeling van het prestatiesysteem en actueel de vormgeving van financiële regelingen in relatie tot COVID. Het team MSZ van ZN ondersteunt de zorgverzekeraars om deze ontwikkelingen vorm te geven en behartigt op vele terreinen de belangen van de zorgverzekeraars. Het team werkt continu nauw samen met de zorgverzekeraars en stakeholders aan het verder verbeteren van de toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van zorg.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een enthousiaste ervaren collega die in het bijzonder kennis heeft van de medisch specialistische zorg. In de rol van beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor jouw eigen dossiers, de verdeling van de dossiers vinden in onderling collegiaal overleg plaats. Daarnaast ben je in staat om heldere doelen te stellen en heb je een verbindende rol binnen het team. Je werkt samen met de collega’s en hebt zowel oog voor het besluitvormingsproces als de coördinatie en afstemming van de inhoudelijke werkzaamheden binnen het team MSZ. We zoeken dus een collega die naast de eigen dossiers ook een inhoudelijke sparringpartner voor teamleden wil zijn en een belangrijke rol heeft om het team tot een meer verbindend geheel te maken. Je kunt je collega’s in woord en daad ondersteunen bij de behandeling van complexe, strategische vraagstukken. Dit doe je op een collegiale en plezierige manier. Je hebt dus bij uitstek verbindende kwaliteiten.

Als ervaren beleidsadviseur behandel je in overleg met het team, de manager, de directeur regelmatig, zelfstandig (strategisch/politiek) stevige en complexe aandachtsgebieden. 

Je hebt  frequent contact met onze stakeholders zoals de NZa, NVZ, FMS, NFU, VWS, enzovoorts. Je kunt als ervaren beleidsadviseur samen met onze leden de strategische beleidsvorming in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving beïnvloeden.

Voor deze beleidsadviseur zoeken wij dus naast de inhoudelijke rol iemand met analytische vaardigheden. Je hebt oog voor het proces en intermenselijke verhoudingen, je bent een echte teambouwer. Je bent resultaatgericht op je eigen dossiers en op de ontwikkeling van het team. Je houdt samen met het team het overzicht op het totaal aan beleidsterreinen. Daarbij verbind je met elkaar deze - waar nodig - met de aandachtsgebieden van de andere teams binnen onze organisatie.

Voor deze functie is een academisch werk- en denkniveau vereist.

Wie zijn wij?
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met onze leden werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. Wij zoeken de samenwerking met onder andere patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. ZN staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Met dit jaar hoog op de agenda: alle actuele en de meer langdurige gevolgen van de COVID-19 crisis. De verschillende teams binnen onze organisatie vervullen hierin een belangrijke rol. De kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen zijn belangrijk voor ZN en haar medewerkers. Bij ZN zijn ongeveer 95 mensen in dienst.

Ons aanbod
Het gaat om een dienstverband van 36 uur per week. Ons kantoor is goed bereikbaar met fiets, auto en OV. Wij bieden een collegiale en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen in een modern ingericht gebouw gericht op ontmoeten, in het groen aan de rand van Zeist. Wij hebben een open en informele cultuur, een platte organisatiestructuur met korte lijnen.

Verder mag je rekenen op:

  • Een salaris tussen € 4.085,00 en € 6.336,00  bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring. Je begint met een jaarcontract, daarna zetten we dit bij goed functioneren om naar onbepaalde tijd.
  • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Werk je liever meer dan 36 uur per week? Dan bouw je extra dagen op.
  • Fijne collega’s en een prima bereikbare kantoorwerkplek midden in de bossen van Zeist. We werken gedurende COVID-19 vanaf huis. ZN faciliteert dit uitstekend. Wanneer het rondom COVID-19 veilig is, kun je jouw collega’s ontmoeten in ons moderne kantoorpand om samen te werken, te brainstormen en voor andere creatieve processen.​

Hebben we je interesse gewekt?
Wil jij als beleidsadviseur MSZ aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk vrijdag 19 februari 2021 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Cyrille de Jong (manager) 06 420 87 755.

Voor algemene informatie over de vacature kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten
Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen een online test in te vullen of om een op  de functie gerichte, assessment te doen.

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk vrijdag 19 februari 2021 via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie