Ervaren communicatieadviseur (langdurige) zorg

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zoekt versterking voor communicatie! Word jij onze nieuwe collega?
Zorgverzekeraars Nederland staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Samen met de zorgverzekeraars en zorgkantoren werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle Nederlanders. De verschillende teams binnen ZN zijn georganiseerd per thema en vervullen hierin met elkaar een belangrijke rol. Je gaat, als onderdeel van het team langdurige zorg en verbonden aan het team communicatie, je in eerste instantie bezighouden met de communicatie over de grote uitdagingen voor het houdbaar houden van de zorg in Nederland. De focus ligt bij deze functie op de langdurige zorg, die wordt uitgevoerd door de zorgkantoren, verbonden aan de zorgverzekeraars. Je hebt daarbij dagelijks contact met de beleidsadviseurs in het team Langdurige Zorg. Dat houdt zich bezig met het verbeteren en toekomstbestendig houden van zorg voor ouderen, mensen met een beperking en mensen met een psychiatrische stoornis. Daarnaast ben je breed inzetbaar voor communicatieadvies en -uitvoering over andere (actuele) onderwerpen en interne communicatie.

Wie zoeken wij
Voor ons team zoeken wij een ervaren communicatieadviseur (32 uur per week). Je bent gemiddeld drie dagen in de week beschikbaar als communicatieadviseur voor externe communicatie en een dag per week voor interne communicatie. Natuurlijk is het een pre als je daarmee ook ervaring hebt. Je bent daarnaast bekend met de (langdurige) zorg, bijvoorbeeld omdat je hebt gewerkt bij een relevante zorginstelling, zorgkantoor, de overheid of belangenorganisatie.

Als ervaren adviseur ben je in staat om de positionering en profilering van de zorgkantoren een stap verder te brengen, ook in relatie tot de zorgverzekeraars. Je maakt daarbij gebruik van jouw kennis van en gevoel voor onze rol in het complexe krachtenveld van de (langdurige) zorg. Ook weet je voor jouw adviezen draagvlak te vinden bij directie en management van ZN, beleidsdeskundigen en de communicatiecollega’s van ZN en van haar leden, de zorgverzekeraars. Jij bent daarom iemand die gemakkelijk contact maakt binnen en buiten de organisatie, die om weet te gaan met complexe situaties en veel verschillende betrokkenen en belangen.

Je hebt een goed gevoel voor nieuws en volgt de ontwikkelingen in de zorg op de voet. Mogelijke issues signaleer je vroegtijdig en je adviseert de organisatie over een proactieve aanpak daarvan. Je verkent dagelijks zelfstandig waar kansen en behoeften liggen voor communicatie. Je weet welke producten passend zijn bij verschillende doelen en doelgroepen, en kunt deze ook zelf ontwikkelen, denk hierbij aan nieuwsberichten, creatieve content, teksten voor onze website en nieuwsbrief. Belangrijk is daarbij dat je goed kunt schrijven en dat je complexe onderwerpen weet te vertalen in begrijpelijke producten. Je denkt actief mee met de woordvoerders over het beantwoorden van persvragen en delen van nieuws met journalisten. Ook weet je hoe social media kunt inzetten om je boodschap kwijt te kunnen. Zorgkantoren kunnen met jou rekenen op proactieve en passende communicatie.

Wat heb je verder in huis?

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als communicatieadviseur binnen de zorg
 • Je bent bekend met de (langdurige) zorg en bij voorkeur ook het sociaal domein
 • Je hebt ruime aantoonbare ervaring met het schrijven van teksten voor diverse (off- en online) kanalen en middelen
 • Je weet duidelijk te communiceren en kunt goed samenwerken
 • Je bent creatief en enthousiast
 • Je hebt overzicht en een hands-on mentaliteit
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en bent proactief
 • Je bent organisatie- en omgevingssensitief en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen

Wie zijn wij
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met onze leden werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare zorg en toegang tot duurzame zorg en een gezonder leven voor iedereen. Wij zoeken de samenwerking met onder andere patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. ZN staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. De verschillende teams binnen onze organisatie vervullen hierin een belangrijke rol. De kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen zijn belangrijk voor ZN en haar medewerkers. Bij ZN werken ongeveer 95 medewerkers.

Ons aanbod
Wij bieden een collegiale en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wij hebben een open en informele cultuur, met veel aandacht voor de balans tussen werk en privé. We hanteren een platte organisatiestructuur met korte lijnen.

ZN heeft onlangs het hybride werken geïntroduceerd, waardoor zowel het werken op kantoor, als het thuiswerken uitstekend gefaciliteerd wordt. We zijn goed bereikbaar met fiets, auto en OV en beschikken over een onlangs opnieuw ingericht gebouw, gericht op ontmoeten, in het groen aan de rand van Zeist.

Verder mag je rekenen op:

 • Een salaris tussen € 3.560 en € 5.661  bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring. Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid om door te groeien naar de volgende schaal. Je begint met een jaarcontract, daarna is bij goed functioneren verlenging of omzetting naar onbepaalde tijd mogelijk.
 • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Werk je liever meer dan 36 uur per week? Dan bouw je extra dagen op.
 • Fijne collega’s en een prima bereikbare werkplek midden in de bossen van Zeist. ZN werkt hybride, zowel werken op kantoor, als het werken elders en thuis. Ons kantoor in Zeist is met name een plek om elkaar te ontmoeten en samen te werken.

Hebben we je interesse gewekt?
Wil jij als communicatieadviseur aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk maandag 6 december 2021 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Wil je meer informatie over deze functie, dan kun je bellen met Frank Janssen, manager a.i. Corporatie Affairs (06 531 705 70).

Voor algemene informatie over de vacature kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten

Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen een online test in te vullen of om een op  de functie gerichte, assessment te doen.

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk maandag 6 december 2021  via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie