Programmamanager Continu Verbeteren

Ben jij die hands-on verandermanager die ZN op het gebied van besturing, processen en projectmatig werken toekomstbestendig kan maken?

Zorgverzekeraars Nederland zoekt een Programmamanager Continu Verbeteren

ZN transformeert van een traditionele naar een wendbare organisatie die middels kwartaalsturing resultaten neerzet. Er is een veranderopgave waarbij de organisatie sector-overstijgend en vanuit strategische prioriteiten haar ambitie wil waarmaken. Dit vergt een nieuwe manier van samenwerken, besturen(processturing) en verantwoorden. Dit sluit aan bij de ambitie 2025 van de zorgverzekeraars waarbij drie uitgangspunten centraal staan: verbinden, vertrouwen en vernieuwen.  

Voor deze veranderopgave zoeken we een programmamanager Continu Verbeteren. Iemand die onze strategische agenda weet te vertalen naar teamdoelstellingen en de OKR-aanvoerders coacht en begeleidt. Daarnaast moet de programmamanager Continu Verbeteren ook de gewenste nieuwe manier van besturen middels kwartaalsturing implementeren binnen de gehele organisatie. Hij of zij vormt een tandem met de strategisch adviseur en trekt samen op met de Mt-leden om inhoud en proces nauw aan te laten sluiten. Deze persoon zal voor ca 1,5 tot 2 jaar het programma Continu Verbeteren leiden en het MT en de teams begeleiden om de nieuwe werkwijze te implementeren.

Je (dagelijkse) werkzaamheden bestaan uit:

 • Het doorvertalen van onze strategische agenda binnen de verschillende teams. Hierbij moet voor elke team duidelijk zijn wat hun gezamenlijke bijdrage aan de ambitie van ZN is en hoe ze dat weten te realiseren.
 • Het breed implementeren van kwartaalsturing in de processen van de organisatie én je collega’s hierin meenemen, coachen en inspireren. Jij maakt aantrekkelijke en duidelijke rapportages/dashboards van de status quo en faciliteert hiermee inzicht en overzicht.
 • Je stimuleert de organisatie om continu te verbeteren op samenwerking, processturing en verantwoording en zorgt voor een  strakke rapportagestructuur. Hierbij weet jij de integraliteit van de verschillende activiteiten/projecten aan elkaar te koppelen.
 • Het breed implementeren van projectmatig werken en week(dag)starts. Jij kunt je collega’s hiervoor enthousiast maken.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren en constructief tegenkracht bieden aan de Mt-leden over de nieuwe manier van aansturen en de borging hiervan.

Jouw profiel
Je bent een stevige, pragmatische, hands-on procesveranderaar met oog voor de menselijke kant van veranderingen. Je kunt als geen ander strategie en doelstellingen vertalen naar stuurinformatie voor zowel de teams als het MT. Je bent de trekker én aanjager om de ZN gewenste manier van werken zoals het nemen van persoonlijk eigenaarschap, werken met opdrachtgeverschap, projectmatig werken, lean en mean, proactief en resultaatgericht werken verder in de organisatie te implementeren en te borgen. Dit doe je niet alleen, maar samen met  o.a. de Mt-leden, de strategisch adviseur en seniors/trekkers van de organisatie. Vanuit je rol neem je waar nodig deel aan het MT. Als programmamanager Continu Verbeteren rapporteer je aan de directie.

Deze soft skills heb jij in huis

 • Je bent organisatie- en omgevingssensitief, hebt gevoel voor belangen en verhoudingen en bent bedreven in het meekrijgen van mensen in de gewenste veranderrichting
 • Je bent een stevige persoonlijkheid, je hebt drive en bent enthousiasmerend en proactief.
 • Je bent een conceptuele denker en je kunt complexiteit versimpelen. Dat betekent dat je buiten gebaande banden durft te denken, je bent altijd op zoek naar creatieve oplossingen.
 • Je hebt een heldere communicatiestijl, je bent verbindend op de relatie en richtinggevend op de inhoud.
 • Je kunt omgaan met weerstand, laat je niet snel uit het veld slaan en als een ingeslagen weg niet effectief blijkt, ben je in staat om op creatieve wijze met alternatieven te komen.
 • Je kunt goed samenwerken, op jezelf reflecteren en durft gevraagd en ongevraagd te spiegelen.

Deze hard skills breng jij mee

 • Academisch werk en denk niveau
 • Minimaal 5 jaar bewezen ervaring op portfolioniveau tav procesverbetering/continu verbeteren in een organisatie met hoogopgeleide professionals
 • Analytisch, sterk gevoel voor cijfers
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke presentatievaardigheden
 • Sterke powerpoint skills/ maken van visuals
 • Scrum-ervaring (niveau SAFe)
 • Ervaring met brancheorganisaties is een pré

Over ZN
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met haar leden werkt ze aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden.

ZN zoekt en heeft intensieve samenwerking met o.a. patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. ZN staat midden in het debat over de ontwikkeling, verbetering en betaalbaarheid van de Nederlandse gezondheidszorg.

De verschillende teams binnen ZN vervullen hierin een belangrijke rol. De kernwaarden ‘verbinden, vertrouwen en vernieuwen’ zijn belangrijk voor ZN en haar 95 medewerkers. De cultuur is zeer collegiaal, informeel, gedreven en plezierig. Hier lees je de meer over de ambities van ZN voor de komende jaren.

Wat bieden wij jou?

 • Het gaat bij deze vacature om in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 23 maanden; voor 36 uur per week. Bij goed functioneren is op termijn een dienstverband voor onbepaalde tijd mogelijk. Een ZZP-constructie is bespreekbaar, een dienstverband geniet wel onze voorkeur.
 • Wij bieden een collegiale, informele en dynamische en hybride werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen vanuit ons mooie, transparante kantoor in het groen aan de rand van Zeist. Ons kantoorpand is goed bereikbaar met auto en OV. Er is een platte organisatiestructuur en de lijnen zijn kort.
 • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen. Een voorlopige salarisindicatie tussen €5.086– 7.251 bruto per maand op fulltime basis, afhankelijk van je ervaring.
 • Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden.
 • Wij werken hybride, je kunt thuis werken en jouw collega’s ontmoeten in ons moderne kantoorpand om samen te werken, te brainstormen en voor creatieve processen.

Interesse of vragen
Wil jij als programmamanager Continu Verbeteren aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk vrijdag 14 januari 2022 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Wout Adema (directeur ZN) bereikbaar op 4, 5 en 6 januari 2022 van 16.30 tot 17.30 uur via 06- 537 19 636 of Nicolette van Haastrecht (MT lid /HRM ZN ), bereikbaar via 06-111 27 745

Voor algemene informatie over de vacature kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten

 • Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen om een assessment en/of businesscase te doen.
 • Solliciteren? Doe dit uiterlijk vrijdag 14 januari 2022 via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

 

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie