Strategisch inkoper dure geneesmiddelen

ZN zoekt versterking op het dossier dure geneesmiddelen in de ziekenhuizen. Word jij onze nieuwe collega?

Zorgverzekeraars Nederland staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Samen met de zorgverzekeraars en zorgkantoren werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. De verschillende teams binnen ZN vervullen hierin met elkaar een belangrijke rol.

Zorgverzekeraars hebben de maatschappelijke taak om de zorg betaalbaar te houden en gelijke toegang te bevorderen voor alle verzekerden in Nederland. Het team Dure Geneesmiddelen werkt in nauwe samenwerking met de zorgverzekeraars aan het verbeteren van de toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van dure geneesmiddelen. Hiervoor hebben zorgverzekeraars in 2017 een gezamenlijk inkoopverband (Clean-team) opgericht dat met farmaceutische bedrijven afspraken maakt over de prijs van nieuwe dure geneesmiddelen. Het Clean Team is een multidisciplinair team van zorgverzekeraars waarin zowel inhoudsdeskundigen als inkoopspecialisten participeren.

Als strategisch inkoper dure geneesmiddelen neem je zitting in het Clean-team, heb je gedegen kennis van de geneesmiddelenmarkt en weet je deze te vertalen in effectieve onderhandelstrategieën. Je werkt op tactisch en strategisch niveau samen met medisch-inhoudelijk adviseurs en zorginkopers van alle zorgverzekeraars en weet verschillende perspectieven en invalshoeken bij elkaar te brengen. Je bent representatief, kunt goed omgaan met druk en weet het overzicht en de voortgang te bewaken. Ook ben je verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de afspraken. Kennis van vigerende wet- en regelgeving, kosteneffectiviteitsanalyses en het stakeholderveld zijn een pré.

Wie zoeken wij?
Voor ons team Dure Geneesmiddelen zoeken wij een strategisch inkoper dure geneesmiddelen (m/v)voor gemiddeld 36 uur per week.

Je gaat hierbij volgende taken vervullen:

 • Marktonderzoek voor het in kaart brengen en analyseren van kansen voor zorgverzekeraars in een dynamische markt.
 • Voorbereiden van onderhandelingsgesprekken en ontwikkelen van robuuste onderhandelstrategieën in een complexe en uitdagende markt.
 • Het leggen en onderhouden van contacten met de vele stakeholders in het veld.
 • Het voeren van onderhandelingen met farmaceutische bedrijven.
 • Het sluiten en vastleggen van goed uitvoerbare afspraken.
 • Zorg dragen voor de uitvoering, naleving en evaluatie van de contractafspraken.
 • Het leveren van een bijdrage aan het opzetten van een PDCA-cyclus, zodat het Clean-team door middel van een continue leer en verbeter cyclus zo effectief mogelijk wordt ingezet en adequaat blijft inspelen op de laatste marktontwikkelingen.

Je werkt nauwgezet in een hecht teamverband, bent een verbinder en weet mensen van verschillende organisaties bij elkaar te brengen. Het regelen, coördineren en zelfstandig werken is jou op het lijf geschreven. Je hebt uitstekende kennis van inkoopprocessen, contractmanagement en contactuele vaardigheden.  

Daarnaast spreekt onze Ambitie 2025 jou aan. Je bent flexibel en voelt je verantwoordelijk voor het resultaat. Sluit deze tekst bij jou aan, dan ben jij mogelijk onze nieuwe collega. Gezien de gevoeligheid van de onderwerpen wordt er getoetst op conflicterende belangen en is een geheimhoudingsovereenkomst onderdeel van de arbeidsovereenkomst. Om toe te kunnen treden tot het Clean-team krijg je een mededingings- en compliance cursus en onderteken je het Clean-team protocol.

Wat heb je verder in huis?

 • Opleiding op HBO-/WO-niveau, bijvoorbeeld bedrijfskunde of beleid en management gezondheidszorg (BMG). Bij voorkeur aangevuld met inkoopopleidingen, zoals Nevi.
 • Ervaring met complexe onderhandelingsprocessen in de gezondheidszorg. (ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven en/of zorgverzekeraars).
 • Bij voorkeur minimaal 4 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je kunt goed samenwerken en je hebt uitstekende contactuele vaardigheden.
 • Je hebt overzicht en een hands-on mentaliteit.

Wie zijn wij?
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met onze leden werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. Wij zoeken de samenwerking met onder andere patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. Met dit jaar hoog op de agenda: alle actuele en de meer langdurige gevolgen van de COVID-19 crisis. De kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen zijn belangrijk voor ZN en haar medewerkers. Bij ZN zijn ongeveer 95 mensen in dienst.

Ons aanbod
Het gaat om een dienstverband van 36 uur per week. Ons kantoor is goed bereikbaar met fiets, auto en OV. Wij bieden een collegiale en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen in een modern ingericht gebouw gericht op ontmoeten, in het groen aan de rand van Zeist. Wij hebben een open en informele cultuur, een platte organisatiestructuur met korte lijnen.

Verder mag je rekenen op:

 • Een salaris tussen € 3.560,00 en € 6.336,00 bruto per maand, bij een fulltime dienstverband (36 uur). Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring. Je begint met een jaarcontract, daarna is bij goed functioneren verlenging mogelijk.
 • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Werk je liever meer dan 36 uur per week? Dan bouw je extra dagen op.​
 • Fijne collega’s en een prima bereikbare werkplek midden in de bossen van Zeist. Deze centraal gelegen werkomgeving is jouw vaste uitvalbasis. ​We werken door COVID op dit moment vanaf huis. ZN faciliteert dit uitstekend. Daarnaast kun je jouw collega’s ontmoeten in ons moderne kantoorpand om samen te werken, te brainstormen en voor creatieve processen.

Hebben we je interesse gewekt?
Wil jij als strategisch inkoper dure geneesmiddelen aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk maandag 5 september 2021 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Marleen Kars, (030) 698 82 25.

Voor algemene informatie over de vacature kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten
Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen een online test in te vullen of om een op de functiegericht assessment te doen.

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk maandag 5 september 2021 via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie