Samen mensen-70701ebb-8d85-4510-aaf1-04749dfa8390.jpg
15-12-2017

Ook in 2018 zetten zorgverzekeraars zich weer in voor toegankelijke zorg van goede kwaliteit

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) benadrukt vandaag in het AD dat we in Nederland zeer toegankelijke zorg van goede kwaliteit hebben. Zorgverzekeraars spannen zich daar, samen met andere bij de zorg betrokken partijen, hard voor in. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt het positief dat Bruins deze inspanningen opmerkt en waardeert. Ook in 2018 zetten zorgverzekeraars zich weer in voor toegankelijke zorg van goede kwaliteit.

De ambitie van de zorgverzekeraars voor de zorg is houdbare zorg die de persoon centraal stelt, met compassie geleverd wordt op een effectieve manier in netwerken rondom de patiënt en die zinnig, zuinig en eerlijk omgaat met premiegeld om solidariteit te behouden. Zorgverzekeraars realiseren zich dat dit een grote opgave is, waarbij goede samenwerking onmisbaar is.

Verbinden, vertrouwen en vernieuwen
Om deze ambitie te verwezenlijken zetten zorgverzekeraars daarom in op verbinden, vertrouwen en vernieuwen. Zorgverzekeraars zijn zich er van bewust dat zij hun rol alleen kunnen invullen in nauw contact en in goede samenwerking met anderen. De basis voor een goede samenwerking is vertrouwen. Dat vertrouwen moet wederzijds zijn: het gaat om geven en krijgen. Ook realiseren zorgverzekeraars zich dat de zorg er de komende jaren echt anders uit gaat zien. Zij willen vernieuwing faciliteren en zichzelf daarbij blijven vernieuwen.

Lees het volledige interview met minister Bruins

Lees meer over de toekomstvisie Ambitie 2025 van zorgverzekeraars