Voor een toekomst­bestendige zorg

Zorgverzekeraars Nederland is de brancheorganisatie van alle zorgverzekeraars. We zoeken én vinden de balans tussen de belangen van zorgverzekeraars, beleidsmakers en zorgverleners. Want ons doel is hetzelfde: goed, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. Nu, en in de toekomst.

Verpleegkundige werkt op een tablet

Onze partners

Missie en Visie

Het Nederlandse zorgstelsel behoort tot de beste van de wereld. Iedereen heeft toegang tot de zorg, ongeacht leeftijd, inkomen of gezondheid. En dat willen we graag zo houden. Wij werken aan oplossingen voor de problemen van vandaag nu en de toekomst. De vergrijzing zorgt bijvoorbeeld voor stijgende zorgkosten en personeelstekorten. Ook maken wij ons zorgen over de toenemende gezondheidsverschillen tussen Nederlanders.

Zorgverzekeraars Nederland ondersteunt zorgverzekeraars bij het vinden van duurzame oplossingen. We zoeken samen met zorgverleners, zorgaanbieders en gemeenten naar manieren om iedereen goede zorg te bieden. Daarvoor maken we landelijk en lokaal samenwerkingsafspraken. Het verbeteren van de gezondheid van alle Nederlanders staat daarbij centraal. Want voorkomen is beter dan genezen.

Solidariteit is de basis van ons zorgstelsel. Iedereen heeft gelijke toegang tot zorg en iedereen betaalt naar draagkracht mee. Zorgverzekeraars werken zonder winstoogmerk aan een betaalbare zorgpremie voor alle verzekerden. Door elkaar uit te dagen en samen te werken, zorgen we dat iedere Nederlander ook in de toekomst toegang houdt tot betaalbare en kwalitatief goede gezondheidszorg. Samen zorgen we dat het lukt.

Meer weten? Klik hier.

Duurzame toegang

Elke verzekerde in Nederland heeft gelijke toegang tot goede zorg. Maar onze bevolking vergrijst. Stijgende zorgkosten en groeiende wachttijden zetten de toegankelijkheid van onze zorg onder druk. Zorgverzekeraars Nederland en de zorgverzekeraars willen nú de keuzes maken die noodzakelijk zijn voor de goede en solidaire zorg van morgen. We willen Nederland gezonder maken, en de zorg nog slimmer en passender organiseren. En dat willen we samen doen. Samen met alle betrokken partijen in de zorg. Want alleen samen kunnen we de zorg duurzaam toegankelijk houden.

Leer hier meer over duurzame toegang.

Onze ambitie voor de zorg in 2025:

Organisatie

Zorgverzekeraars Nederland is de brancheorganisatie voor alle zorgverzekeraars van Nederland. We verbinden zorgverzekeraars met elkaar, en met de politiek, zorgverleners en patiëntenorganisaties. Als constructieve partner ondersteunen we zorgverzekeraars zo om de zorg toekomstbestendig te maken.

We staan niet aan het bed of op de stoep van de verzekerde, maar we kennen de praktijk. Bij ons komen de kennis, data en ervaring van de zorgverzekeraars en zorgkantoren samen. We overzien daardoor het totale Nederlandse zorgstelsel. Dit helpt ons mee te denken over de toekomst en de gesprekken en discussies hierover binnen de branche aan te jagen.

Bekijk de organisatie

Werk mee aan een sterk zorgstelsel

Bij Zorgverzekeraars Nederland werk je aan de toekomst van ons unieke zorgstelsel. Samen houden we de Nederlandse zorg gezond.

“Werken bij ZN betekent werken aan houdbare zorg waarin de persoon centraal staat. Dat is onze ambitie en om dat te bereiken is veel werk te verzetten. Misschien is werken bij ZN iets voor jou?”

Petra van Holst

Algemeen Directeur ZN

Petra van Holst, algemeen directeur Zorgverzekeraars Nederland

Wil jij helpen om de zorg toekomstbestendig te maken?

Bekijk onze vacatures

Interessante documenten

Wil je meer weten over de ambitie van ZN? Lees dan het document hieronder.