Thuisarts_Ipad, internetformaat-38d50bc7-bec9-4eb1-bf6c-786bb80b20e4.jpg
Eerstelijnszorg 04-10-2018

Thuisarts.nl wint prijs voor beste Europese Content Platform

Uit meer dan 700 kandidaten is de website Thuisarts.nl onlangs in Berlijn door de jury van de Digital Communication Awards verkozen tot Beste Content Platform van Europa in 2018. De Digital Communication Awards is een Europese prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan uitmuntende projecten, campagnes en innovaties op het gebied van online communicatie.

Thuisarts.nl is de grootste website met onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekte in Nederland. Dankzij dit gezondheidsplatform is online betrouwbare medische informatie beschikbaar afkomstig van huisartsen in samenwerking met medisch specialisten, GGZ en patiëntenorganisaties. Maandelijks bezoeken meer dan 1,7 miljoen Nederlanders de website en sinds de lancering van Thuisarts.nl is het aantal huisartsconsulten voor de 10 meest bezochte onderwerpen met 12 procent gedaald.

De site is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de wetenschappelijke vereniging van huisartsen. Ton Drenthen, programmaleider Thuisarts.nl: “Thuisarts.nl is in het leven geroepen omdat wij het belangrijk vinden dat patiënten toegang hebben tot betrouwbare en onafhankelijke informatie. Naast patiënten gebruiken ook bijna alle huisartsen en steeds meer medisch specialisten in de praktijk Thuisarts.nl. We zijn ontzettend blij met het succes van Thuisarts en trots op het winnen van deze Europese award voor een Nederlandse website. Uiteraard blijven ons best doen om de website continu te verbeteren om dé medische informatiebron van Nederland te blijven.”