Nieuwe termijn Dirk Jan van den Berg als voorzitter Zorgverzekeraars Nederland

Het bestuur en de Algemene Ledenvergadering van Zorgverzekeraars Nederland hebben op 2 oktober ingestemd met een nieuwe termijn voor Dirk Jan van den Berg als voorzitter. Dirk Jan van den Berg is sinds februari 2020 voorzitter van ZN, zijn tweede termijn gaat in per 1 februari 2024.

Dirk Jan van den Berg, voorzitter Zorgverzekeraars Nederland

Georgette Fijneman, vicevoorzitter bestuur ZN: “We zijn blij dat Dirk Jan van den Berg zijn termijn als voorzitter van ZN wil verlengen. We staan voor grote uitdagingen in de zorg en dan is het fijn om een ervaren bestuurder met zoveel kennis en visie aan boord te hebben, die daarnaast een enorme betrokkenheid heeft voor de toegang tot zorg voor iedere Nederlander.”

Dirk Jan van Berg, voorzitter bestuur ZN: “Met veel energie zet ik mij graag in voor de grote uitdagingen in de zorg en de noodzakelijke transformaties die de komende tijd moeten plaatsvinden. Ik doe dat met veel plezier samen met de andere bestuursleden, directie en medewerkers van Zorgverzekeraars Nederland, en daarom committeer ik mij graag voor een tweede termijn aan ZN. Ik zie daarbij uit naar verdere samenwerking met mijn collega’s van andere brancheorganisaties in de zorg.”

Uitgelichte artikelen

Bekijk alle berichten
Verpleegkundige en oudere wandelen buiten
Langdurige zorg

Regiomonitor capaciteitsplannen verschijnt februari 2024

De zorgkantoren en Zorgverzekeraars Nederland publiceren sinds december 2021 jaarlijks de regiomonitor verpleegzorg. De regiomonitor geeft per zorgkantoorregio een compleet beeld van de huidige én benodigde capaciteit van de verpleegzorg in Nederland. De Regiomonitor 2023 verschijnt in februari 2024.

Oudere meneer steekt zijn duim op
Langdurige zorg

Nieuw Generiek Kompas “Samen werken aan kwaliteit van bestaan” bevordert een open gesprek over kwaliteit van bestaan en samenwerking

Een krachtige alliantie van diverse partijen heeft het Generiek Kompas "Samen werken aan kwaliteit van bestaan" ontwikkeld. Dit Kompas voor ouderenzorg is gericht op het optimaliseren van het leven van individuen in verschillende zorgfases. Het Zorginstituut toetst het Kompas. Het is de verwachting dat het Generiek Kompas per 1 januari 2024 in werking kan treden.

Vrouw aan het werk in de apotheek

ZN Formulieren overzichtelijk te vinden op ZN.nl

Alle ZN Formulieren voor onder andere CieBAG en Farmacie zijn nu overzichtelijk te vinden op deze website. Gebruikers kunnen hier eenvoudig zoeken op bijvoorbeeld geneesmiddel of indicatie.

Bekijk alle berichten