Beleidsadviseur risicoverevening


Het team Stelsel en Verzekeren van ZN zoekt versterking! Word jij onze nieuwe collega?
Zorgverzekeraars Nederland staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Samen met de zorgverzekeraars en zorgkantoren werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. De verschillende teams binnen ZN vervullen hierin met elkaar een belangrijke rol.

Een goed functionerende risicoverevening is een essentieel onderdeel van het zorgstelsel. Het zorgt ervoor dat zorgverzekeraars gecompenseerd worden voor voorspelbare gezondheidsverschillen in hun verzekerdenpopulatie. Een verbeterde risicoverevening is belangrijk, niet alleen voor zorgverzekeraars maar ook voor de  houdbaarheid van het Nederlandse zorgstelsel als geheel. Jij gaat een belangrijke bijdrage leveren aan die verbetering. Overigens heeft ook de covid-pandemie gevolgen voor  de risicoverevening. Onderdeel van jouw werkt wordt  manieren zoeken  om die effecten zo goed mogelijk op te vangen.

De manier waarop de gezondheidszorg in Nederland is georganiseerd en gefinancierd staat voortdurend in de politieke belangstelling. Zorgverzekeraars Nederland draagt bij aan dat politieke debat. Het team Stelsel en Verzekeren ontwikkelt inzicht in de werking van het Nederlandse zorgstelsel en de rol van de zorgverzekeraars daarbinnen. Het team Stelsel en Verzekeren heeft drie primaire aandachtsgebieden: het Nederlandse zorgstelsel en de rol van de zorgverzekeraars hierin, juridische zaken en risicoverevening. Het team werkt voorstellen uit die bijdragen aan versterking van het stelsel en de behartiging van de belangen van de leden van ZN. Naast jouw specifieke aandacht voor de risicoverevening  ga je ook hier aan bijdragen.

Wie zoeken wij?
Het team Stelsel en Verzekeren gaat de inzet op de risicoverevening intensiveren. Daarom zoeken we uitbreiding van ons team. Wij zoeken een ervaren resultaatgerichte beleidsadviseur (m/v) voor gemiddeld 32 tot 36 uur per week. Je bent iemand die goed op de hoogte is van de werking van het Nederlandse zorgstelsel en ook de risicoverevening kent voor jou weinig geheimen. Je hebt oog voor het proces en bent in staat om bij te dragen aan een strategische beleidsagenda die gericht is op het versterken van het Nederlandse zorgstelsel en de rol van de zorgverzekeraars daarbinnen. Jouw belangrijkste taak is vanuit ZN bijdragen aan verbetering van de risicoverevening. Dit doe je door samen met leden een beleidsinzet te formuleren en te realiseren. Hierbij werk je samen met relevante betrokken partijen zoals het Zorginstituut, de NZa, het Ministerie van VWS en onderzoeksbureaus. Je schrikt absoluut niet terug voor econometrische discussies en je weet cijfermatige analyses te vertalen naar een relevante beleidsagenda. Je hebt een vlotte pen en gaat makkelijk het gesprek aan, met zowel onze leden als externe stakeholders. Je weet om te gaan met complexe situaties, met veel verschillende betrokkenen en belangen. Je kunt de juiste mensen op het juiste moment betrekken. Daarnaast spreekt onze Ambitie 2025 jou aan.

Wat heb je verder in huis?

  • Minimaal een afgeronde WO-opleiding, bijvoorbeeld gezondheidseconomiegezondheidswetenschappen of econometrie
  • Minimaal drie jaar relevante werkervaring als beleidsadviseur binnen de zorg en/of veel kennis van het Nederlandse zorgstelsel en de risicoverevening
  • Je bent analytisch en hebt cijfermatig inzicht
  • Je hebt een vlotte pen
  • Je bent een teamspeler
  • Je hebt een stevige persoonlijkheid en bent proactief
  • Je bent organisatie- en omgevingssensitief en hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen

Wie zijn wij?
De branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) verenigt zorgverzekeraars en zorgkantoren en behartigt hun gezamenlijke belangen. Samen met onze leden werken wij aan kwalitatief goede, betaalbare en toegankelijke zorg voor alle verzekerden. Wij zoeken de samenwerking met onder andere patiëntenorganisaties, verenigingen van zorgaanbieders en zorgprofessionals en de overheid. ZN ondersteunt zorgverzekeraars door hun belangen effectief te behartigen met collectieve dienstverlening vanuit een gemeenschappelijke visie. ZN staat midden in het debat over de ontwikkeling en verbetering van de Nederlandse gezondheidszorg. Met op dit moment hoog op de agenda: alle actuele en de meer langdurige gevolgen van de COVID-19 crisis. De verschillende teams binnen onze organisatie vervullen hierin een belangrijke rol. De kernwaarden verbinden, vertrouwen en vernieuwen zijn belangrijk voor ZN en haar medewerkers. Bij ZN zijn ongeveer 95 mensen in dienst.

Ons aanbod
Het gaat om een dienstverband van 32 tot  36 uur per week. Ons kantoor is goed bereikbaar met fiets, auto en OV. Wij bieden een collegiale en dynamische werkomgeving met ruimte om jezelf te ontwikkelen in een modern ingericht gebouw in het groen aan de rand van Zeist. Wij hebben een open en informele cultuur, een platte organisatiestructuur met korte lijnen.

Verder mag je rekenen op:

  • Een salaris tussen € 4.085,00 en € 6.336,00   bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je exacte salaris bepalen we aan de hand van opleiding en ervaring. Je begint met een jaarcontract, daarna is bij goed functioneren verlenging of omzetting naar onbepaalde tijd mogelijk.
  • Een uitstekend pakket primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief een meerkeuzesysteem om daar voor een deel zelf invulling aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioen- en reiskostenregeling en minimaal 24,5 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband). Werk je liever meer dan 36 uur per week? Dan bouw je extra dagen op.​
  • Fijne collega’s en een prima bereikbare kantoorwerkplek midden in de bossen van Zeist. We werken door COVID-19 op dit moment vanaf huis. ZN faciliteert dit uitstekend. Daarnaast kun je jouw collega’s ontmoeten in ons moderne kantoorpand om samen te werken, te brainstormen en voor creatieve processen. 

Hebben we je interesse gewekt?
Wil jij als beleidsadviseur risicoverevening aan de slag bij Zorgverzekeraars Nederland? Stuur ons dan uiterlijk maandag 23 april 2021 een motivatie met CV via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel dan met Cyrille de Jong (manager) 06 42 08 77 55  of met Menno Aarnout (senior beleidsadviseur Stelsel en Verzekeren) 06 21 62 33 12

Voor algemene informatie over ZN of onze sollicitatieprocedure kun je terecht bij ons team HRM via nummer (030) 698 82 88 of per mail via vacature@zn.nl.

Goed om te weten
Het kan zijn dat we je als onderdeel van de selectie vragen een online test in te vullen of om een op  de functie gerichte, assessment te doen.

Solliciteren?
Doe dit uiterlijk vrijdag 20 augustus via onderstaande button; voeg jouw motivatie en CV toe.

Zorgverzekeraars Nederland zoekt graag zelf haar kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.