ZN spreekt Aidsfonds na campagne nep-verzekeraar Selectivia Zorg

ZN spreekt Aidsfonds na campagne nep-verzekeraar Selectivia Zorg

Petra van Holst, algemeen directeur van ZN, sprak vandaag met Mark Vermeulen, directeur van het Aidsfonds over de Aidsfonds-campagne waarin een nep-zorgverzekeraar Selectivia werd geïntroduceerd in de landelijke media.

Medewerkers in een callcenter

Zij heeft aangegeven dat zij de missie van het Aidsfonds ondersteunt, maar dat de communicatie onnodige onrust heeft veroorzaakt bij verzekerden en zorgverzekeraars, juist in een tijd waarin verzekerden zich aan het oriënteren zijn op hun zorgverzekering en zorgverzekeraars dagelijks hun uiterste best doen om voor hun klanten de kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid van zorg voor iedereen die dat nodig heeft te realiseren.

De campagne bracht het risico met zich mee dat mensen onterecht denken dat mensen kunnen worden uitgesloten van zorg, terwijl in Nederland zorg voor iedereen toegankelijk is. De directeur van het Aidsfonds realiseert zich dat de campagne, ondanks de goede bedoelingen en latere rectificatie, een ongewenst bijeffect heeft gehad.

Uitgelichte artikelen

Bekijk alle berichten
Aan het werk op de laptop

Vacature adviseur business control kwaliteitsregistraties

Zorgverzekeraars Nederland zoekt een ervaren adviseur business control die samen met een ervaren collega verantwoordelijk wordt voor het ontwikkelen van beleid, het adviseren van diverse stakeholders en het uitvoering geven aan de financiering van kwaliteitsregistraties.

Man duwt rolstoel

Toekenning PGB’s voor deel budgethouders met chronische zorg naar maximaal 5 jaar

Voor een deel van de chronische patiënten die hun zorg betalen met een persoonsgebonden budget (PGB) uit de Zorgverzekeringswet (Zvw) is het vanaf half mei niet meer nodig om elke twee jaar opnieuw een indicatie te krijgen voor een nieuwe toekenning van het zorgbudget.

Duurzame toegang tot zorg voor iedereen

Zorgverzekeraars zetten zich in voor duurzame toegang tot zorg voor alle Nederlanders. Samen met alle zorgverleners, verzekerden én de politiek willen we nu de keuzes maken die noodzakelijk zijn voor goede en solidaire zorg morgen. Bekijk in deze animatie waarom duurzame toegang ons speerpunt is.

Bekijk alle berichten