Corona

Overzicht van de documenten voor de regelingen MSZ, Wijkverpleging, GRZ en ELV 2020, 2021 en 2022.

De uitbraak van corona stelde de zorg in ons land voor grote uitdagingen. Naast de zorginhoudelijke uitdagingen, heeft de crisis ook geleid tot financiële onzekerheden voor zorgaanbieders. Zorgverzekeraars hebben zich de afgelopen jaren ingezet om te voorkomen dat de zorgverlening onnodig wordt belast met financiële onzekerheden of administratieve beslommeringen, zodat de aandacht van zorgaanbieders maximaal kan uitgaan naar het verlenen van de noodzakelijke zorg.

De meeste regelingen zijn niet meer actief. Daarom zijn ze niet meer op de website te vinden. Voor de MSZ, Wijkverpleging, GRZ en ELV is een aantal documenten nog relevant. De documenten staan op de subpagina’s voor MSZ en Wijkverpleging/GRZ/ELV.

Uitgelichte artikelen

Bekijk alle berichten
John Rijsdijk wint Jan Taco te Gusselinklo Prijs
Digitalisering

ZN-beleidsadviseur John Rijsdijk wint zorginnovatieprijs

John Rijsdijk, beleidsadviseur bij Zorgverzekeraars Nederland, heeft de Jan Taco te Gussinklo Prijs gewonnen als baanbrekende persoon in de zorg. De prijs werd aan hem toegekend voor zijn initiatiefrijke karakter en voor het vele grondwerk in zijn rol als kwartiermaker van het Kenniscentrum Digitale Zorg. De Jan Taco te Gussinklo prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt ter nagedachtenis aan deze in 2021 overleden internist, innovator, schrijver en onderzoeksjournalist.

Twee vrouwen in gesprek
Langdurige zorg

In de regio gezamenlijk aan de slag voor passende langdurige ggz

Mensen die langdurig en intensieve geestelijke gezondheidszorg nodig hebben, moeten nu en in de toekomst passende zorg en ondersteuning krijgen. Dat vraagt om goede samenwerking en inzet van alle betrokken partijen. Zorgverzekeraars Nederland en de zorgkantoren zijn blij met de afspraken die Valente, de Nederlandse GGZ, MIND, VNG, ZN en VWS hebben gemaakt. “Deze afspraken zijn het vertrekpunt om met elkaar passende zorg en ondersteuning te bieden”, aldus Ingrid Schouw, clustermanager bij van zorgkantoor Midden IJssel (Salland Zorgkantoor).

Aan het werk op de laptop

Vacature adviseur business control kwaliteitsregistraties

Zorgverzekeraars Nederland zoekt een ervaren adviseur business control die samen met een ervaren collega verantwoordelijk wordt voor het ontwikkelen van beleid, het adviseren van diverse stakeholders en het uitvoering geven aan de financiering van kwaliteitsregistraties.

Bekijk alle berichten